:

Wat is echt Frans avondeten?

Lieke Pham
Lieke Pham
2025-06-26 00:57:20
Count answers : 5
0
Ratatouille Croque-monsieur Quiche lorraine Steak tartare Citroentaart Bechamelsaus Moelleux au chocolat Franse uiensoep Clafoutis Elsässer flammkuchen Coq au vin Boeuf bourguignon Salade niçoise Madeleines Mosterdsoep Geitenkaassalade Remouladesaus Pommes duchesse Entrecote bordelaise Gratin dauphinois
Livia Scholten
Livia Scholten
2025-06-14 03:39:43
Count answers : 2
0
Een knapperig stokbrood met heerlijke roomboter, een lauwwarme salade niçoise of een luchtige madeleine; wie houdt er niet van? Typisch Frans eten om zelf te maken: Weinig is meer Frans dan een echte croissant. Het kan haast niet anders dan dat je deze bladerdeegbroodjes al eens hebt geprobeerd, maar haal ze zeker ook eens bij de bakker op vakantie. De bekende Franse vissoep bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus waarin ze gestoofd zijn. In Nederland zijn de officieel vastgelegde vissoorten erg duur en lastig te verkrijgen. Het is de klassieker der klassiekers: een quiche lorraine. Een hartige taart met knapperig korstdeeg en romige vulling van crème fraîche, gruyère en spek. Of de boeuf bourguignon nu echt uit de Bourgogne komt is niet zeker te zeggen. Wat wel zeker is, is dat dit stoofvlees profiteert van goede wijn, dus een lekkere Pinot Noir uit de Bourgogne is een goede keuze. In je tas of onder je arm; het lijkt wel of de Fransen altijd een baguette mee hebben. Jaarlijks worden er dan ook zo’n zes miljard stokbroden verkocht. Doe jij mee? Eet het dan bij voorkeur als het net nog een beetje warm is en met een lik gezouten boter. Het lijkt een simpel groentegerecht, maar er gaat meer schuil achter ratatouille dan je zou denken. Er zit geen boter of room in, maar toch is het een ontzettend romig gerecht door de lang gestoofde aubergine en de royale hoeveelheid olijfolie. De courgette en tomaat bereid je apart en zorgen voor wat structuur en frisheid. Het is de trots van menig patissier: eclairs. Je hebt de gevulde soezen in alle vormen en maten. Meestal met een chocoladelaagje en een vulling van banketbakkersroom. Al is deze versie met gezouten karamel minstens net zo lekker. Een zacht cakeje met knapperige korst in de vorm van een schelp. Dat is de madeleine. Goed gelukte madeleines herken je aan de ‘buikjes’ die ontstaan wanneer het beslag uit de oven omhoog komt. Lekker om zo te eten of te dippen in custard.
Stefan Wolters
Stefan Wolters
2025-06-05 09:11:54
Count answers : 6
0
Wat is nou typisch Frans eten? Wij denken dan meteen aan steak tartare, fruits de mer, coq au vin en heerlijke patisserie zoals pavlova of eclairs. Er zijn ontzettend veel, lekkere Franse hoofdgerechten. Van Coq au vin tot ratatouille, bouillabaisse of boeuf bourguignon. Met de Franse keuken kun je heel veel kanten op. En wat fijn is aan deze Franse hoofdgerechten, ze zijn krachtig door hun eenvoud. Geen moeilijke bereidingswijzen of ingrediënten, maar juist toegankelijk, eenvoudig en lekker. Kies voor kwalitatief goede ingrediënten, lekkere verse kruiden en smaakmakers en je komt al een heel eind.
Amélie Koning Knol
Amélie Koning Knol
2025-06-05 05:08:29
Count answers : 3
0
Een echt Frans avondeten bestaat uit heel verschillende gerechten, zoals een stevige maaltijd of een licht gerecht. Een stevige maaltijd kan bestaan uit uiensoep, quiche Lorraine of een stoofpot. Ook kan een licht gerecht zoals een salade niçoise of een hapje met artisjok een optie zijn voor een Frans avondmaal. Ook een typische ovenschotel uit de Franse Alpen zoals de Tartiflette kan ideaal zijn voor het avondeten. Bovendien kan ook een stevige ovenschotel zoals de Hachis parmentier een lekkere avondmaaltijd zijn. Ten slotte, boeuf Bourguignon is ook een traditioneel Frans stoofpotje dat ideaal is voor een avondmaal.