:

Welke witte wijn past goed bij voorgerechten?

Daphne Yildirim
Daphne Yildirim
2025-08-06 11:22:07
Count answers : 2
0
Over het algemeen wordt bij voorgerechten vaak geen wijn gedronken. Toch zijn er wel enkele categorieën voorgerechten waarbij een glaasje wijn lekker staat. Denk hierbij aan voorgerechten met schelp- en schaaldieren, zoals oesters, mosselen, kreeft, gamba's en andere zeedieren of schelpen. Bij garneringen als avocado, gevogelte, vis in dunne plakjes of in carpaccio-vorm, ijs en desserts kan een glas wijn werkelijk veel aan de smaakervaring toevoegen. Het geldt in principe voor alle garnituren met vruchten, zoals citrus- en ananassalade. Courgettebloem – gefrituurd met tomaten en mozzarella en een zoetzure saus Friuli (tokai).
Amin Blom
Amin Blom
2025-08-06 10:41:55
Count answers : 2
0
Wijn bij carpaccio Ga je deze kerst voor een carpaccio? Dan is het goed om te bedenken hoe je deze serveert. Ga je voor een combinatie met pesto? Dan raden we een zachte witte wijn aan. Ga bijvoorbeeld voor de Scaia Garganeca Chardonnay: door de zachte frisheid combineert dit goed. Wijn bij garnalen Garnalen kunnen op verschillende manieren worden bereid. Combineer garnalen met een knoflook marinade met een frisse witte wijn, zoals de wat rijkere Verdejo van Escudero. Ook de Fruits de Mer Classique combineert door de frisse, fruitige citrustonen goed met dit gerecht. Maak je een klassieke garnalencocktail? Dan adviseren we een frisse stijl zoals de Remeage of pak uit met een mooie Chablis. Wijn bij zalmtartaar Een zalmtartaar, vaak klaar gemaakt met dille, citroen en roomkaas en/of avocado. Heerlijk met een Oostenrijkse Gruner Veltliner. Je kan ook gaan voor een mooie Chablis of Sancerre of een duitse Grauburgunder. Allemaal wijnen met rijke body, maar toch frisse tonen. Wijn bij soep Soep is bijna onmisbaar in het kerstdiner. Heb je een romige soep zoals champignon, tomaat of pompoen? Ga dan voor een rode wijn met wat rood fruit in de smaak en lager in de zuren. Denk aan een Merlot met Cabernet Sauvignon of een zachte Portugese wijn zoals de Joya Tinto. Bij een heldere kippensoep adviseren we je juist een droge witte wijn te nemen, zoals een Pinot Gris of Pinot Grigio. Alles hangt af van hoe je een gerecht klaarmaakt, welke saus of groente je erbij serveert en wat je daarvoor en daarna gaat eten en drinken.
Milou van de Brink
Milou van de Brink
2025-08-06 10:06:18
Count answers : 3
0
Fris wit Albarino Soave - Garganega Provence blend Xarel Lo Turbiana - Garda Sauvignon Gamay - Beaujolais Pinot Nero (licht gekoeld) Pinot Noir Elzas, Spanje (licht gekoeld)
Jenna Bloemendaal
Jenna Bloemendaal
2025-08-06 07:17:32
Count answers : 3
0
Bij een lichtere soep, zoals een groentesoep of kippensoep, kunt u het best een droge witte wijn schenken. Witte wijnen van de Chardonnay, Muscat, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc of Pinot Gris druif laat een groente- of kippensoep volledig tot zijn recht komen. Bij een salade kunt u het best kiezen voor een witte wijn die niet te zoet en niet te kruidig is. Uitstekende begeleiders zijn Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Blanc, Muscadet, Riesling, Trebbiano en Chenin wijnen. Bij mosselen kunt u het best een droge, witte wijn met een fris fruitige smaak schenken. Kies bijvoorbeeld voor een wijn gebaseerd op Pinot Blanc of Sauvignon Blanc druiven. Bij een combinatie van geroosterd tomaat, brood, basilicum en gesmolten mozarella past het beste een lichte en droge wijn. Denk hierbij aan een witte Pinot Grigio en Chardonnay óf kies voor een rosé met frisse zuren van de Grenache druif.