Wat drink je bij voorgerechten?

Faye van den Broek
2025-08-06 09:17:01
Count answers
: 1
Voorgerechten zijn onder andere Carpaccio van ossenhaas met olijfolie en parmezaanse kaas, Kreeftcappuccino, Courgettebloem – gefrituurd met tomaten en mozzarella en een zoetzure saus en Foie gras.
Bij carpaccio van ossenhaas met olijfolie en parmezaanse kaas drink je Bourgueil (rood), Cava brut, Cabernet franc, Champagne millésimé (niet te oud), Chinon, Dolcetto (zonder hout), Grüner Veltliner Smaragd, Malbec (zonder hout), Morellino di Scansano (zonder hout), Pinot gris, pinot grigio (rijk, droog) en Riesling spätlese trocken (Pfalz).
Bij kreeftcappuccino drink je Chardonnay (zonder of weinig hout), Sauvignon blanc (Chili of Californië) of Viognier.
Bij courgettebloem – gefrituurd met tomaten en mozzarella en een zoetzure saus drink je Friuli (tokai).
Bij foie gras drink je Banyuls rimage, Barsac, Corton-charlemagne, Listrac, Jurancon, Montrachet of Pemarcharmant.

Nina Avci
2025-08-06 08:50:27
Count answers
: 3
Bij voorgerechten kan het een uitdaging zijn om de juiste cocktail te vinden. Je wilt immers dat je drankje de smaken van het gerecht complimenteert, zonder deze te overmeesteren. De Gimlet, een mix van gin en limoensap, is hier een goede optie. De zure citrus onthult de frisheid van voorgerechten zoals een garnalencocktail of een salade, terwijl de gin het gerecht een volwassen, geraffineerd randje geeft. Een andere cocktail die zuur en fris combineert met een lichtkruidige smaak is de Limoncello Tonica met basilicum.

Philip Levesque
2025-08-06 07:23:32
Count answers
: 0
Bij een romige soep, zoals een tomatensoep of goulashsoep, kunt u het best een kruidige rode wijn schenken.
Druivenrassen met hoge zuren vullen de soep goed aan.
Rode wijnen van de Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon of Cabernet Franc druif zijn een uitstekende begeleider bij dit gerecht.
Bij een lichtere soep, zoals een groentesoep of kippensoep, kunt u het best een droge witte wijn schenken.
Witte wijnen van de Chardonnay, Muscat, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc of Pinot Gris druif laat een groente- of kippensoep volledig tot zijn recht komen.
Bij een salade kunt u het best kiezen voor een witte wijn die niet te zoet en niet te kruidig is.
Uitstekende begeleiders zijn Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Blanc, Muscadet, Riesling, Trebbiano en Chenin wijnen.
Heeft u een salade met vis?
Kies voor een iets kruidigere en drogere Muscat of Pinot Gris wijn.
Bij mosselen kunt u het best een droge, witte wijn met een fris fruitige smaak schenken.
Kies bijvoorbeeld voor een wijn gebaseerd op Pinot Blanc of Sauvignon Blanc druiven.
Dit geldt ook voor andere voorgerechten met rauwe vis.
Bij een rundercarpaccio kunt u het best een lichte rode wijn schenken.
Kies bijvoorbeeld voor een Franse Malbec, Merlot of een Itailiaanse Nero d’avola druif.
Deze wijnen bevatten iets aards, wat goed samen gaat met de truffelmayonaise.
Bij een combinatie van geroosterd tomaat, brood, basilicum en gesmolten mozarella past het beste een lichte en droge wijn.
Denk hierbij aan een witte Pinot Grigio en Chardonnay óf kies voor een rosé met frisse zuren van de Grenache druif.
Ook kunt u kiezen voor een zeer lichte rode wijn zoals een Bardolino.