Rode wijn wel of niet in de koelkast?

Thijmen Bakker
2025-08-06 08:30:15
Count answers
: 2
De beste manier om een geopende fles wijn te bewaren is door deze goed af te sluiten met een kurk of vacuümpomp en deze te bewaren in de koelkast. Zet je fles wijn dus na openen altijd in de koelkast, ongeacht of deze rood of wit is. Haal je rode wijn voordat je deze verder opdrinkt wel tijdig uit de koelkast zodat hij weer op temperatuur kan komen.

Benjamin Dekker
2025-08-06 07:58:32
Count answers
: 2
Het is gemakkelijk te begrijpen dat het bewaren van rode wijnen in de koelkast helemaal niet optimaal is. Voor rode wijnen, tussen 14 en 18°C. Het is hier beter om flessen rode wijn in een wijnkelder te bewaren, of op een plaats met een relatief koele kamertemperatuur. De koelkast is dan niet het beste alternatief en je kunt beter investeren in een wijnkelder. Aan de andere kant blijft de koelkast een goed alternatief als de fles open is. Maar het is beter om uw flessen wijn niet te lang (maximaal 1 tot 2 weken) in de koelkast te bewaren. Reeds geopende flessen kunt u vervolgens 1 tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

Fabian Mosley
2025-08-06 05:24:55
Count answers
: 2
Rode wijn koelen, hoor ik je denken? Jazeker, rood gekoeld drinken is heel cool. Stevige rode wijnen op kamertemperatuur (18 graden), dus ongeveer een kwartiertje in de koelkast. Hiermee komen de smaken het best tot zijn recht. Als je het warmer serveert kun je meer last krijgen van de tannines en kan het alcoholischer worden.
Lichte rode wijnen op 14-16 graden koelen. Die mogen wel 20-30 min in de koelkast. Niet langer, want daarmee verlies je echt veel smaak en je wil juist die sappige rode fruit tonen behouden. Voor de volledigheid het hele overzicht van ideale wijntemperaturen: Rood, licht-fruitig: 14-16 graden Rood, vol-krachtig: 16-18 graden