:

Welke volgorde wijn?

Anna Gervais
Anna Gervais
2025-09-01 10:22:06
Count answers : 34
0
Een wijn proef je niet alleen. Stap 1. kijk naar je glas: Stap 2. wals je glas: Stap 3. ruik de wijn: Stap 4. proef de wijn: Stap 5. beoordelen:
Stefan Kleijse
Stefan Kleijse
2025-08-26 17:47:54
Count answers : 32
0
Eerst kijk je naar de kleur van de wijn, vervolgens ga je walsen, ruiken, en dan pas proeven. De volgorde is dus: kleur, walsen, ruiken en dan pas proeven. De kleur bepalen Allereerst is het zaak dat je goed kijkt naar de kleur en de helderheid van de wijn. Walsen doe je voordat je aan de wijn gaat ruiken. Direct na het walsen kun je voorzichtig met je neus in het glas gaan om de geuren van de wijn te ontdekken. Heb je een indruk van de kleur en geur? Dan kun je de wijn gaan proeven!

Lees ook

Wat is de perfecte temperatuur om wijn te serveren?

De beste temperatuur voor het bewaren van rode wijn is tussen de 18 en 21 graden. De meeste rode wij Lees meer

Rode wijn wel of niet in de koelkast?

De beste manier om een geopende fles wijn te bewaren is door deze goed af te sluiten met een kurk of Lees meer

Hamza Karaca
Hamza Karaca
2025-08-15 15:40:59
Count answers : 25
0
Commencer par un vin effervescent ou vin blanc sec, comme un Muscadet ou un Sancerre. Continuer avec un vin blanc plus gras, comme un viognier ou un chardonnay de Bourgogne. Passer au vin rosé. Poursuivre avec un vin rouge léger et peu tannique, avec des notes fruitées, comme un gamay, un pinot noir ou un cabernet franc. Enchaîner avec un vin rouge tannique, comme un syrah ou un bordeaux. Terminer avec un vin liquoreux ou un vin moelleux, comme un sauternes.
Amelia Mohammad
Amelia Mohammad
2025-08-06 09:19:26
Count answers : 27
0
1. Mousserende wijnen doen het altijd goed om mee te beginnen. De koele bubbels neutraliseren de smaak in de mond. 2. Ga dan verder met frisse lichte witte wijnen, bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc, Portugese Arinto, Duitse Silvaner of een Sardijnse Vermentino. 3. Door hierna krachtige witte wijnen te serveren, een houtgerijpte witte Chardonnay of een rijke Mauzac uit Gaillac, bouw je de intensiteit en het mondgevoel op. 4. Rosé is mooie overgang van de witte naar de rode wijnen. 5. Hoewel vervolgens de zachte lichte rode wijnen op het programma staan, kan het eerste slokje even wennen zijn. 6. Na de lichte rode komen de rode krachtpatsers op tafel; tannineuze, alcoholische en krachtige rode wijnen. 7. Het ruige geweld van stevig rood blus je met rijke zoete wijnen. Deze wijnen, een Duitsen of Oostenrijkse Beerenauslese, Tokaji Aszu of Port, hebben een hogere viscositeit en geven daardoor een vol en filmend mondgevoel.

Lees ook

Hoe koud moet ik witte wijn serveren?

Witte wijnen zoals Sauvignon en Riesling serveer je tussen de 8 – 10 graden. Witte wijnen zoals Chab Lees meer

Moet rode wijn koud staan?

Rode wijn hoort op kamertemperatuur gedronken te worden, een regel die veel wijnliefhebbers bekend v Lees meer

Mark Visser
Mark Visser
2025-08-06 06:54:41
Count answers : 36
0
De lichte wijnen eerst en dan bouwt u dit op in smaakkracht. Het is altijd fantastisch om te starten met een mousserende wijn of champagne. Een veelgehoorde regel is dat wit voor rood gaat en in termen van intensiteit is dit ook vaak juist. Krachtige rode wijn plaatst u vaak als klapstuk bij een hoofdgerecht, om vervolgens te eindigen met een zoet juweel. Toch kan het best spannend zijn hiermee te spelen en een fruitige rode wijn te plaatsen voor een krachtige en intense witte wijn, of het gehele diner te serveren met alleen wit of rood.