:

Kan je clafoutis koud eten?

Marit Jonker
Marit Jonker
2025-08-14 00:48:46
Count answers : 30
0
Je kunt de clafoutis zowel warm als koud eten. Het lekkerste vind ik lauwwarm en dan met een bolletje ijs. Afgedekt kun je de clafoutis nog een dag of twee in de koelkast bewaren maar zo vers uit de oven is het eigenlijk het allerlekkerst. Haal vlak voor je aan tafel gaat uit de oven en laat afkoelen. De kersenclafoutis is dan lauwwarm en perfect om te serveren.
Dylano Karaca
Dylano Karaca
2025-08-05 18:42:08
Count answers : 25
0
Een clafoutis is koud het lekkerst, dus zet hem voor serveren even in de koelkast.

Lees ook

Wat is de oorsprong van clafoutis?

De oorspronkelijke clafoutis, clafoutis aux cerises, die uit de Franse Limousin komt, heeft kersen m Lees meer

Wat betekent clafouti in het Frans?

Clafoutis is oorspronkelijk een dessert gemaakt van zwarte kersen bedekt met een laagje flensjesbesl Lees meer

Indy Ramaker
Indy Ramaker
2025-08-05 18:10:31
Count answers : 28
0
Of koud, ook heerlijk. Heel even laten afkoelen, bestrooien met poedersuiker, eventueel een dotje slagroom en lauwwarm opdienen.
Merijn Çetin
Merijn Çetin
2025-08-05 17:45:46
Count answers : 32
0
Deze frambozen clafoutis is zowel warm als koud heel lekker. Serveer hem direct uit de oven voor een nog warme, fluweelzachte binnenkant, of laat hem afkoelen – dan krijgt -ie een stevigere textuur. De clafoutis kun je een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zo trekken de smaken goed in en blijft hij lekker fris. Hij blijft zeker 2-3 dagen goed in de koelkast, maar is het allerlekkerst op de dag zelf.

Lees ook

Wat is de betekenis van clafoutis?

Een clafoutis is een Frans gebak met kers dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met ker Lees meer

Wat is het verschil tussen een clafoutis en een Dutch baby?

Clafoutis is een frans gebak met kersen dat wordt gegeten als nagerecht. Je kunt het vergelijken met Lees meer

Maurits Koeman
Maurits Koeman
2025-08-05 16:56:12
Count answers : 29
0
Koud eten kan ook, maar dan is het dessert wel wat steviger. Want we vinden de clafoutis het allerlekkerst als hij nog een beetje warm is. Dan is-ie ook nog wat zachter van textuur.
Bente Cicilia
Bente Cicilia
2025-08-05 15:57:00
Count answers : 38
0
Een clafoutis is niet moeilijk te maken, en het is een perfect zomers nagerecht. En vanmorgen at ik zelfs een stuk als ontbijt, en ook dat maakte me heel gelukkig. Een clafoutis is koud het lekkerst, dus zet hem voor serveren even in de koelkast
Fenne van den Corput
Fenne van den Corput
2025-08-05 14:00:43
Count answers : 23
0
Het liefst serveer je clafoutis warm, maar koud is-ie ook heerlijk. Nadat je de clafoutis hebt afgebakken, kun je ’m 1 tot 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Amber Schouten
Amber Schouten
2025-08-05 13:48:13
Count answers : 31
0
Je kunt de clafoutis warm of koud eten. Lauwwarm is het lekkerste. Het is een soort pudding die je het liefst lauwwarm eet. De clafoutis is het lekkerste om lauwwarm te eten met poedersuiker, slagroom of een bol vanille ijs.

Lees ook

Welke vruchten vind je in een traditionele clafoutis puzzel?

Een clafoutis is oorspronkelijk een dessert gemaakt van zwarte kersen bedekt met een laagje flensjes Lees meer

Wat is een Dutch baby?

Een Dutch baby pancake is een spectaculaire en lekkere variatie op de klassieke pannenkoek. De Dutc Lees meer