:

Wat betekent clafouti in het Frans?

Gijs Yavuz
Gijs Yavuz
2025-08-17 16:54:33
Count answers : 36
0
Het Franse woord clafoutis verwijst naar een soort appelgebak of fruittaart, specifiek een traditioneel Frans gebak dat typisch wordt gemaakt met stukjes fruit, zoals appels of kersen, die worden gebakken in een dikke, zoete deeglaag. In de tekst wordt clafoutis vergeleken met andere Franse desserts, zoals far breton en kouign-amann, en wordt het beschreven als een ware embleem van de Limousin. Clafoutis kan ook worden gemaakt met andere ingrediënten, zoals pruimen en peren, en wordt vaak geserveerd als dessert, mogelijk vergezeld van een glas cider. Het is een populair Franse dessert dat niet eenvoudig te maken is, maar wordt zeer gewaardeerd om zijn smaak en textuur. In sommige gevallen kan clafoutis ook worden beschouwd als een soort taart of gebak.
Jack van Ginkel
Jack van Ginkel
2025-08-05 15:04:15
Count answers : 29
0
Clafouti is een Frans nagerecht dat bestaat uit fruit, meestal kersen of pruimen, die worden overgoten met een beslag op basis van bloem, suiker, melk en eieren. Het wordt vervolgens in een oven gebakken tot het beslag goudbruin is. Clafouti is een traditioneel Frans dessert dat vooral populair is in de zomer wanneer het fruit rijp is. Het woord clafouti of clafoutis komt van het Occitaanse woord clafotis dat 'vulsel' betekent.

Lees ook

Wat is de oorsprong van clafoutis?

De oorspronkelijke clafoutis, clafoutis aux cerises, die uit de Franse Limousin komt, heeft kersen m Lees meer

Wat is de betekenis van clafoutis?

Een clafoutis is een Frans gebak met kers dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met ker Lees meer

Suus Kuijpers
Suus Kuijpers
2025-08-05 14:39:19
Count answers : 21
0
Clafoutis is oorspronkelijk een dessert gemaakt van zwarte kersen bedekt met een laagje flensjesbeslag en gebakken in de oven. Een clafoutis is een Frans gebak met kers dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Clafoutis wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Een clafoutis is oorspronkelijk een dessert gemaakt van zwarte kersen bedekt met een laagje flensjesbeslag en gebakken in de oven. Het vruchtentaartje is echter ook heerlijk met abrikozen, pruimen en rode bessen. U serveert het lauw met een laagje poedersuiker. Zoet dessert van flensjesdeeg, meestal met kersen en daarna in de oven bereid. Taart gemaakt van flensjesbeslag, traditioneel gevuld met zwarte kersen. Tegenwoordig kan deze vulling zowel zoet als hartig zijn. Een clafoutis is oorspronkelijk een dessert gemaakt van zwarte kersen bedekt met een laagje flensjesbeslag en gebakken in de oven. Het vruchtentaartje is echter ook heerlijk met abrikozen, pruimen en rode bessen. U serveert het lauw met een laagje poedersuiker.
Thijn Yilmaz
Thijn Yilmaz
2025-08-05 12:08:09
Count answers : 34
0
De clafoutis komt van oorsprong waarschijnlijk uit de regio Limousin, waar hij ook wel milliard wordt genoemd. Ook in de Auvergne kennen ze de taart wel onder die naam. In Frankrijk denkt men er in elk geval precies zo over en hebben ze ook een heerlijke taart met kersen die vaak als nagerecht wordt gegeten: clafoutis.

Lees ook

Wat is het verschil tussen een clafoutis en een Dutch baby?

Clafoutis is een frans gebak met kersen dat wordt gegeten als nagerecht. Je kunt het vergelijken met Lees meer

Welke vruchten vind je in een traditionele clafoutis met zes letters?

Kersen Lees meer

Floris van der Berg
Floris van der Berg
2025-08-05 11:39:17
Count answers : 36
0
Clafoutis is een gebakken dessert met verse kersen. De naam doet je misschien denken aan een Grieks gerecht, maar niets is minder waar. Deze culinaire klassieker is van Franse oorsprong.
Kiki Gepa van Bourgondië
Kiki Gepa van Bourgondië
2025-08-05 11:27:51
Count answers : 37
0
clafoutis is the translation of "clafoutis" into French. clafoutis + Add translation Add clafoutis Dutch-French dictionary clafoutis noun De olijven hebben het typische aroma van gekonfijte vruchten (pruimen, kersen), clafoutis, gedroogde vruchten en de geur van belegen wijn en leder. Ses arômes évoquent les fruits confits (pruneau, cerise), le clafoutis, les fruits secs, les odeurs de vieux vins et de cuir. Glosbe Translate Google Translate

Lees ook

Hoe spreek je clafoutis uit?

Dat is Franse clafoutis, spreek uit: ‘clah-foe-TIE’. Lees meer

Welke vruchten vind je in een traditionele clafoutis puzzel?

Een clafoutis is oorspronkelijk een dessert gemaakt van zwarte kersen bedekt met een laagje flensjes Lees meer

Senna Simsek
Senna Simsek
2025-08-05 10:32:54
Count answers : 30
0
Een clafoutis is een Frans gebak met kers dat als nagerecht wordt gegeten. Varianten op de clafoutis die niet met kersen, maar met ander fruit worden gemaakt, worden flaugnarde genoemd. Het is ook mogelijk om een hartige variant van de clafoutis te maken, bijvoorbeeld met spekjes, ui en champignons. De oorspronkelijke clafoutis, clafoutis aux cerises, die uit de Franse Limousin komt, heeft kersen met pit. Clafoutis wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis op een dikke, gevulde pannenkoek. Omdat ontpitte kersen meer vocht afgeven geeft clafoutis met ontpitte kersen niet hetzelfde resultaat. Doorgaans wordt het fruit gesnipperd in stukjes, even zo groot als de kersen in de clafoutis. Bovendien geven de pitten extra smaak. Zoete varianten kunnen worden gemaakt met appel, perzik, pruim, banaan of blauwe bessen. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Omdat het beslag voor het bakken nogal dun en vloeibaar is, wordt de clafoutis in een ovenschaal gebakken en niet in een springvorm. Dit wordt dan echter niet meer als nagerecht gegeten. Somelijke varianten bevatten ook gesmolten boter of room.