:

Waar is basilicum lekker bij?

Nout van Wijk
Nout van Wijk
2025-09-12 07:04:01
Count answers : 30
0
Basilicum is een kruid dat vaak gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Het is vooral bekend van de klassieke tomatensaus waarin verse basilicumblaadjes worden verwerkt. Maar basilicum is ook erg lekker bij andere gerechten, zoals salades, soepen en sauzen. Een voorbeeld hiervan is de combinatie met mascarpone en ricotta in een mousse. Dit is een heerlijk en licht gerecht dat perfect is voor warme zomerdagen. Veel mensen vinden basilicum ook erg lekker bij verse vruchten zoals frambozen en blauwe bessen. In dit geval wordt het gebruikt in combinatie met deze vruchten en een mousse van mascarpone en ricotta om een licht en verfrissend nagerecht te maken. Basilicum is dus een zeer veelzijdig kruid dat bij veel verschillende gerechten kan worden gebruikt.
Joshua Sital
Joshua Sital
2025-09-03 14:27:11
Count answers : 39
0
Basilicum is namelijk een tomatenkruid die het lekkerst is om te combineren met een Italiaanse pasta of een frisse salade met buffelmozzarella en tomaat. Basilicum kan je daarnaast uitstekend gebruiken als basis van je zelfgemaakte pesto of als garnering over je lasagne. Maar ook in combinatie met aardbeien is basilicum erg lekker. Probeer eens gemarineerde aardbeien met limoen als nagerecht of een schuimomelet met rood fruit als ontbijt.

Lees ook

Hoe kan je kruiden in gerechten in de keuken verwerken?

Kruiden en specerijen kunnen je koken naar een hoger niveau tillen en een extra smaaklaag toevoegen Lees meer

Hoe gebruik je verse kruiden op de juiste manier?

Gebruik de blaadjes van de basilicum plant. Scheur de blaadjes in kleine stukjes en strooi over een Lees meer

Evy de Vrome
Evy de Vrome
2025-08-26 13:14:15
Count answers : 39
0
Basilicum kan verlichting geven bij verkoudheid, hoesten, astma, verstopte bijholten, hoofdpijn, artritis, reumatiek en koorts. Ook is het erg goed voor de spijsvertering; het stimuleert bijna alle spijsverteringssappen en het verlicht krampen in de maag. Je kunt het kruidenplantje op veel manieren in je voeding verwerken. Zo kun je het onder andere aan soep, sla, pasta of aan sauzen toevoegen. Ook kun je basilicumthee drinken.
Bastiaan Jdotte
Bastiaan Jdotte
2025-08-19 16:08:52
Count answers : 31
0
Basilicum doet het altijd goed. In deze categorie verzamel ik al mijn favoriete basilicum recepten. Of ik nu een frisse salade maak, een ovenschotel, een borrelhapje of een zelfgemaakte pesto: basilicum doet het altijd goed En je kunt basilicum echt overal bij gebruiken. Natuurlijk in hartige gerechten zoals pasta’s, pizza’s of salades. Maar wist je dat basilicum ook verrassend goed werkt in zoete recepten? Denk aan een frisse combinatie met citroen, aardbei of watermeloen. Basilicum komt bij mij ook vaak voorbij als ik borrelhapjes maak. Vooral in combinatie met tomaat en mozzarella. Klassiek, maar altijd lekker. Denk aan kleine spiesjes met cherrytomaat, mozzarella en een blaadje basilicum. In warme gerechten doet basilicum het ook heel goed. Ik gebruik het vaak in ovenschotels met tomaat en kaas, maar ook op plaatpizza’s of borrelbroden doet deze combinatie het goed. De zachte mozzarella en de zoete tomaat combineren perfect met de frisse smaak van basilicum. Het maakt een simpele salade van tomaat, komkommer en feta ineens net wat specialer. En wat dacht je van een dressing met basilicum? Mix wat basilicumblaadjes met olijfolie, citroensap en een theelepeltje mosterd en je hebt een heerlijke, frisse basilicum dressing die je over álles wilt gieten.

Lees ook

Hoe kan ik basilicum gebruiken?

Gebruik de blaadjes van de basilicum plant. Scheur de blaadjes in kleine stukjes en strooi over een Lees meer

Hoe voeg je kruiden toe aan eten?

Begin met wat je kent. Strooi een beetje over een salade, roer het door een pasta of voeg het toe aa Lees meer

Marit Dogan
Marit Dogan
2025-08-14 14:31:16
Count answers : 35
0
Basilicum ken je waarschijnlijk van hartige gerechten, maar dit veelzijdige kruid doet het ook verrassend goed in zoete baksels. Basilicum is lekker in een citroen meringue basilicumtaart, een polonaise met aardbei en basilicum, focaccia met gepofte knoflook, Italiaanse kaas tartelettes, en pesto. Deze recepten laten zien dat basilicum een veelzijdig kruid is dat in veel verschillende gerechten kan worden gebruikt.
Juul Lijn
Juul Lijn
2025-08-04 20:22:24
Count answers : 29
0
De blokjes kun je gebruiken bijvoorbeeld door de pastasaus of andere warme bereidingen waar je normaal verse basilicum in zou gebruiken. De fijngehakte basilicum zorgt ervoor dat de smaak van de basilicum goed in de olie trekt en dit smaakt verrassend lekker door bijvoorbeeld een dressing. Een van mijn favoriete smeersels op een stukje stokbrood blijft toch wel kruidenboter. Als je met een basilicumoverschot zit, kun je volgens die werkwijze ook een heerlijke basilicumboter maken. Wist je dat je de bloemetjes kunt eten en dat je deze dus eventueel ook kunt verwerken door een salade of als garnering bij een gerecht?

Lees ook

Hoe gebruik ik kruiden?

Gebruik de blaadjes van de basilicum plant. Scheur de blaadjes in kleine stukjes en strooi over een Lees meer

Waar kan ik kruiden plaatsen?

Kruiden kunnen uitstekend groeien in de keuken zolang ze maar genoeg licht krijgen. De beste plek vo Lees meer

Johanna Dekker
Johanna Dekker
2025-08-04 18:41:09
Count answers : 38
0
Basilicum smaakt heerlijk bij pastagerechten, lasagne, soep of een simpele tomatensalade met mozzarella. Voeg verse basilicum altijd pas op het eind toe zodat er geen smaak verloren gaat.