Wat is echt Achterhoeks eten?

Zakaria de Bruin
2025-07-29 10:17:14
Count answers
: 4
Eten in de Achterhoek is altijd genieten. Veel restaurants in de Achterhoek werken met seizoensgebonden producten uit de streek. De Achterhoek is een echte culinaire regio. In het najaar en de winter draait het hier om wild eten in de Achterhoek. Maar ook buiten het wildseizoen ontdek je volop Achterhoeks eten: verse asperges, sappige appels, lokale bieren en wijnen.

Jenna Kok
2025-07-23 12:30:09
Count answers
: 2
Het is een typisch gerecht voor de Achterhoek, de 'pot deur mekare'.
Het is een soort van stamppot.
Je kan het doen met andijvie, maar in het voorjaar ook met raapsteeltjes.
Het heeft een belangrijk en bijzonder ingrediënt, namelijk nägelholt.
Het is de achtermuis van het rund.
Die wordt gekruid, dan wordt hij gepekeld en opgehangen.
Hij wordt dus niet gerookt, wat het anders maakt dan rookvlees.
Het lijkt op rookvlees, maar is het niet.

Lars Meyer
2025-07-15 08:52:27
Count answers
: 4
Of je nou houdt van een lekker Achterhoeks gebrouwen biertje, een lekker glaasje wijn, een blokje boerenkaas of andere klassieke Achterhoekse streekproducten en gerechten.
De Achterhoekse streekproducten zijn niet zomaar producten, je proeft bij elke hap dat het met ongelofelijk veel passie gemaakt is, maar ook geteeld en bereid is.
In de regio vind je eigen gemaakte kaas, vlees, fruit, brood of ijs van allerlei bedrijven.
Er is meestal een charmant winkeltje waar je de producten kunt kopen.
Of je komt onderweg kleine kraampjes tegen die allerlei producten uit het land verkopen.
Groenten, bloemen, fruit, honing of zelfgemaakte jam, om er maar een paar te noemen.

Jari de Ruiter
2025-07-06 15:45:21
Count answers
: 5
Wat is echt Achterhoeks eten?
Een aanrader voor de bezoeker tijdens de jaarwisseling zijn de nieuwjaarskoeken uit de Achterhoek: kniepertjes.
Ook de liefhebbers van hartig eten kunnen in Gelderland volop genieten van onder andere de wildgerechten in de Achterhoek en op de Veluwe.
Heb jij het fruit uit de Betuwe of de mosterd uit de Achterhoek wel eens geproefd?
De bekroonde Betuwse wijnen en ambachtelijk gebrouwen Achterhoekse of Arnhemse biertjes zijn stuk voor stuk een plezier voor je smaakpapillen.

Noëlle Simsek
2025-07-02 17:45:05
Count answers
: 2
Bourgondisch en wild eten, kenmerkend aan de Achterhoek. Veel restaurants werken met zorgvuldig uitgekozen streekproducten. In de Achterhoek vind je een groot aanbod van de lekkerste regionale streekproducten.

Tara van Ochten
2025-06-22 11:04:10
Count answers
: 4
Wat is echt Achterhoeks eten?
Kaneelbeschuit is een heerlijke en typisch Achterhoekse lekkernij die niet mag ontbreken bij een gezellig kopje koffie of thee.
Kozakken zijn een andere typisch Achterhoekse lekkernij die vaak met veel plezier wordt gegeten, vooral tijdens feestelijke momenten en gezellige bijeenkomsten.
Witte Wieven Koek is een bijzondere en traditionele lekkernij uit de Achterhoek.
Gevvel koekskes zijn een echte Achterhoekse lekkernij die een glimlach op je gezicht toveren zodra je ze proeft.
Balkenbrij is een van de meest iconische gerechten uit de Achterhoekse keuken, en het roept bij veel mensen nostalgische herinneringen op.

Elisa van den Velde
2025-06-12 16:08:25
Count answers
: 1
Je proeft gewoon dat Achterhoekse streekproducten met passie gemaakt, geteeld en bereid zijn.
In de streek vind je veel bedrijven die vol passie hun eigen kaas, fruit, vlees, brood of ijs maken.
Vaak is er een charmant klein winkeltje waar je de producten kunt kopen.
Of je komt langs de weg kleine stalletjes tegen, waar allerlei producten van eigen land worden verkocht.
Groenten, fruit, bloemen, honing of zelfgemaakte jam, om maar eens wat te noemen.
Elk weggetje dat je inslaat biedt weer zijn eigen lekkere verrassing.
Je betaalt door het gevraagde bedrag in een kistje te stoppen; Neem dus genoeg klein geld mee!

Stefan Kleijse
2025-06-12 14:09:42
Count answers
: 2
In de Achterhoek vind je overal verse en ambachtelijk producten, puur, eerlijk en met aandacht bereid, van vlees tot kaas en van speciaal gebakken brood tot zelf gebrouwen bier.
Wild is een van de populairste streekproducten in de Achterhoek en smaakt bijzonder door het dieet van planten en kruiden.
De Achterhoek is met ruim dertig hectare aan wijngaarden een van de grotere wijnstreken in ons land en heeft een diversiteit aan bier, waaronder Grolsch en meer dan tien regionale brouwerijen.
In de Achterhoek vind je tal van bedrijven die vol passie hun eigen producten maken, zoals kaas, fruit, vlees, brood en jam, die vaak in charmante winkeltjes te koop zijn.

Twan Aksoy
2025-06-12 13:28:23
Count answers
: 2
Van half oktober tot eind januari is het wild- seizoen geopend en worden er in Achterhoekse restaurants de lekkerste wildgerechten geserveerd. Bij Brasserie 6 zelf aan waar we een lekker gerecht proefde met verschillende wildbereidingen. Er zat duif a la saltimbocca bij, een kroketje van fazant en een carpaccio van hert. Voor onderweg had Bakker ons wat lekkere amuses meegegeven, allemaal met wild en lever, jammie! Restaurant Strandlodge gebruikt bijna alle delen van het beestje waardoor ze voedselverspilling verkomen. Live maakten ze de bordjes voor ons op, we kregen een gerechtje met 3 delen van het ree die geserveerd werden met wat seizoensgroentes.