:

Wat is echt Achterhoeks eten?

Elisa van den Velde
Elisa van den Velde
2025-06-12 16:08:25
Count answers: 1
Je proeft gewoon dat Achterhoekse streekproducten met passie gemaakt, geteeld en bereid zijn. In de streek vind je veel bedrijven die vol passie hun eigen kaas, fruit, vlees, brood of ijs maken. Vaak is er een charmant klein winkeltje waar je de producten kunt kopen. Of je komt langs de weg kleine stalletjes tegen, waar allerlei producten van eigen land worden verkocht. Groenten, fruit, bloemen, honing of zelfgemaakte jam, om maar eens wat te noemen. Elk weggetje dat je inslaat biedt weer zijn eigen lekkere verrassing. Je betaalt door het gevraagde bedrag in een kistje te stoppen; Neem dus genoeg klein geld mee!
Stefan Kleijse
Stefan Kleijse
2025-06-12 14:09:42
Count answers: 2
In de Achterhoek vind je overal verse en ambachtelijk producten, puur, eerlijk en met aandacht bereid, van vlees tot kaas en van speciaal gebakken brood tot zelf gebrouwen bier. Wild is een van de populairste streekproducten in de Achterhoek en smaakt bijzonder door het dieet van planten en kruiden. De Achterhoek is met ruim dertig hectare aan wijngaarden een van de grotere wijnstreken in ons land en heeft een diversiteit aan bier, waaronder Grolsch en meer dan tien regionale brouwerijen. In de Achterhoek vind je tal van bedrijven die vol passie hun eigen producten maken, zoals kaas, fruit, vlees, brood en jam, die vaak in charmante winkeltjes te koop zijn.
Twan Aksoy
Twan Aksoy
2025-06-12 13:28:23
Count answers: 2
Van half oktober tot eind januari is het wild- seizoen geopend en worden er in Achterhoekse restaurants de lekkerste wildgerechten geserveerd. Bij Brasserie 6 zelf aan waar we een lekker gerecht proefde met verschillende wildbereidingen. Er zat duif a la saltimbocca bij, een kroketje van fazant en een carpaccio van hert. Voor onderweg had Bakker ons wat lekkere amuses meegegeven, allemaal met wild en lever, jammie! Restaurant Strandlodge gebruikt bijna alle delen van het beestje waardoor ze voedselverspilling verkomen. Live maakten ze de bordjes voor ons op, we kregen een gerechtje met 3 delen van het ree die geserveerd werden met wat seizoensgroentes.