Wat is de betekenis van slow food?

Ibrahim Jansz Muskus te Pasque
2025-06-12 15:50:01
Count answers: 6
Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. GOOD betekent eten dat goed van kwaliteit is, vol van smaak, én gezond. CLEAN betekent geproduceerd met respect voor de natuur. FAIR betekent dat het te koop is voor een eerlijke prijs voor alle betrokkenen, van producent tot consument.

Isabel Douglas tot Springwoodpark
2025-06-12 15:32:31
Count answers: 3
Slowfood is met zorg klaargemaakt voedsel.
Slowfood is voedsel dat op ambachtelijke wijze en met veel zorg bereid is, uit kwalitatief hoogstaande ingrediënten, en dat mensen op hun gemak aan tafel opeten.
Slowfood is voedsel dat op ambachtelijke wijze en met veel zorg bereid is, uit kwalitatief hoogstaande ingrediënten, en dat mensen op hun gemak aan tafel opeten.

Hailey van den Pol
2025-06-12 11:41:43
Count answers: 6
Slow food is eerlijk, puur en vooral erg lekker. Het zijn recepten die je – zonder haast - met lokale, ambachtelijk geteelde producten van het seizoen maakt. Liefst recht van de boer of de moestuin.
We hebben daarom ook alle tijd om deze rust ook in de keuken te nemen: we koken slow food met liefde en aandacht.
Normaal gesproken gaan we - in de dagelijkse hectiek vol thuiswerken en school – niet altijd even bewust om met ons eten.
Maar deze zomervakantie nemen we de tijd om met aandacht te koken en eten.
Dan geniet je veel meer!
Kijk, voel, ruik en proef wat je kookt en eet.
Op die manier smaakt je eten niet alleen beter, je herkent ook sneller wanneer je verzadigd bent.
Je beleeft je maaltijd echt!