:

Wat is de betekenis van slow food?

Kyano Haring
Kyano Haring
2025-07-14 18:27:12
Count answers : 1
0
De Slow Food beweging zet zich af tegen de industriële productie van voedsel met de zogenaamde fastfood als exponent. Ze beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van gewassen, zaden, dieren en landbouwgebruiken van een regio. Het internationale symbool van Slow Food is de slak. Daarbij wordt uitgegaan van producten uit de eigen regio, en worden "vergeten groenten" weer op het menu gezet. Slow Food bestrijdt dat zij elitair is, aangezien zij van mening is dat lokaal geproduceerd voedsel uiteindelijk goedkoper is, als ook de kosten van transport en allerlei chemische bestrijdingsmiddelen worden doorberekend in de prijs.
Samuel El Idrissi
Samuel El Idrissi
2025-07-09 20:53:38
Count answers : 2
0
Slow Food Nederland is onderdeel van een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Iedere dag ben je bezig met voedsel, maar het is meer dan alleen brandstof. Onze voedselkeuzes beïnvloeden onze gezondheid, economie en natuur. Slow Food zet zich daarom in voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Dat betekent: kwalitatieve producten, die zo min mogelijk impact hebben op dieren, natuur en met een eerlijke prijs voor de producent; toegankelijk voor iedereen.
Merle Bave
Merle Bave
2025-06-28 03:08:03
Count answers : 4
0
Slowfood is een maatschappelijke stroming, een denkwijze, een filosofie en een mentaliteit die gebaseerd is op de waarden van de gastronomie, de culinaire kunsten en lekker eten. Dit betekent dat verse en seizoensgebonden producten moeten worden gebruikt die het liefst ook nog biologisch of afkomstig van duurzame landbouw zijn. Men geeft dan de voorkeur aan producten van lokale producenten die niet ver vervoerd hoeven worden, omdat dit beter is voor het klimaat en de biodiversiteit. Slowfood is dus het tegenovergestelde van intensieve landbouw, industrieel voedsel en overconsumptie. Men verkiest diversiteit boven eentonigheid, afwisseling boven standaardisering, kwaliteit boven kwantiteit, gematigdheid boven verspilling, vakmanschap boven industrie, eenvoudig voedsel boven bewerkt voedsel en lekker eten boven junk food. Kortom, slowfood viert de lange tijd die wordt besteed aan een maaltijd met familie of vrienden, in plaats van maaltijden die even snel worden vergeten als ze worden gegeten.
Fatima Molenaar
Fatima Molenaar
2025-06-25 07:22:25
Count answers : 4
0
Langzaamaan genieten van lokale, eerlijke en milieuvriendelijke producten: dat is waar de slow food voor staat. De slow food movement vindt de oorsprong in Italië. Het initiatief keert zich tégen de versnelling van het voedselproductieproces en is vóór eerlijke en pure voeding. Denk aan traditionele keukens, lokale ingrediënten en seizoensgebonden producten. Dat vraagt natuurlijk om lekker langzaamaan doen. De filosofie van de trage beweging kent drie kernwoorden: goed, schoon en eerlijk. Wat dat inhoudt? Goed staat voor kwaliteit, smakelijk en gezond eten. Schoon en eerlijk gaan over een zo klein mogelijke klimaat impact en eerlijke prijzen voor de boeren.
Ibrahim Jansz Muskus te Pasque
Ibrahim Jansz Muskus te Pasque
2025-06-12 15:50:01
Count answers : 6
0
Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. GOOD betekent eten dat goed van kwaliteit is, vol van smaak, én gezond. CLEAN betekent geproduceerd met respect voor de natuur. FAIR betekent dat het te koop is voor een eerlijke prijs voor alle betrokkenen, van producent tot consument.
Isabel Douglas tot Springwoodpark
Isabel Douglas tot Springwoodpark
2025-06-12 15:32:31
Count answers : 3
0
Slowfood is met zorg klaargemaakt voedsel. Slowfood is voedsel dat op ambachtelijke wijze en met veel zorg bereid is, uit kwalitatief hoogstaande ingrediënten, en dat mensen op hun gemak aan tafel opeten. Slowfood is voedsel dat op ambachtelijke wijze en met veel zorg bereid is, uit kwalitatief hoogstaande ingrediënten, en dat mensen op hun gemak aan tafel opeten.
Hailey van den Pol
Hailey van den Pol
2025-06-12 11:41:43
Count answers : 6
0
Slow food is eerlijk, puur en vooral erg lekker. Het zijn recepten die je – zonder haast - met lokale, ambachtelijk geteelde producten van het seizoen maakt. Liefst recht van de boer of de moestuin. We hebben daarom ook alle tijd om deze rust ook in de keuken te nemen: we koken slow food met liefde en aandacht. Normaal gesproken gaan we - in de dagelijkse hectiek vol thuiswerken en school – niet altijd even bewust om met ons eten. Maar deze zomervakantie nemen we de tijd om met aandacht te koken en eten. Dan geniet je veel meer! Kijk, voel, ruik en proef wat je kookt en eet. Op die manier smaakt je eten niet alleen beter, je herkent ook sneller wanneer je verzadigd bent. Je beleeft je maaltijd echt!