:

Hoe bewaar ik vis van de visboer?

Oscar van den Nuwenhijsen
Oscar van den Nuwenhijsen
2025-09-26 07:25:55
Count answers : 29
0
Bewaren in de koelkast: Temperatuur van 4 tot maximaal 7 graden Laat de vis in originele vis verpakking of leg hem in een schaaltje met wat ijsblokjes Plaats de vis op de koudste plek, onderin de koelkast dus. Zorg er voor dat er geen visvocht met andere voedingsmiddelen in aanraking kommen. Verse vis, schaal- en schelpdieren kun je in beginsel maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Verse vis in de vriezer: Uitsluitend verse vis, dus op de dag van aankoop invriezen. Spoel de vis even af en dep deze droog. Verpak de vis in vers-houd-folie, zo blijft de vis sappig. Verpak de vis per stuk / per filet. Minimaal -18 graden en niet langer dan 3 maanden.
Joost van Hugenpoth tot den Berenclauw
Joost van Hugenpoth tot den Berenclauw
2025-09-25 04:59:13
Count answers : 30
0
Bij het kopen van verse vis is het belangrijk de koelketen zo min mogelijk te onderbreken. Doe de zojuist gekochte vis daarom het liefst direct in een koelbox of koeltas. Eenmaal thuis aangekomen, doe je de vis in de koelkast tot het moment van eten. Het beste kun je de vis dezelfde dag nog eten. Lukt dit niet, dan kun je het prima twee dagen later eten. Bewaar verse vis echter niet langer dan deze twee dagen in de koelkast. Wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten, dep de vis dan goed droog en doe deze in de vriezer. Magere vissoorten zijn tot wel zes maanden houdbaar in de vriezer(!) en vette vissoorten en bereide vis drie maanden. Doe de vis bij thuiskomst zo snel mogelijk in de koelkast. Zet de koelkast op 4 tot maximaal 7°C. Verpak de vis in vershoudfolie en leg hem in een schaaltje met ijs of laat hem in de originele winkelverpakking. Zet de vis op de koudste plek: onderin de koelkast. Zorg ervoor dat er geen vocht van de vis in aanraking komt met andere voedingswaren. Gebruik uitsluitend heel verse vis. Spoel de vis af en dep droog. Verpak strak in vershoudfolie, zo blijft de vis mooi sappig. Stapel de stukken niet, zo dringt de kou sneller tot de kern. Bewaar op min -18°C en niet langer dan 3 maanden.

Lees ook

Is vis van de markt vers?

Verse vis uit de supermarkt is namelijk niet altijd zo vers als wij denken. Wanneer je de plastic ve Lees meer

Hoe lang kun je vis van de markt bewaren?

Verse vis, schaal- en schelpdieren kun je in beginsel maximum drie dagen in de koelkast bewaren. Bew Lees meer

Luuk Janssen
Luuk Janssen
2025-09-11 15:26:32
Count answers : 37
0
Als de vis thuis is: Meteen koel bewaren Zodra je de verse vis van Onlinevis.nl hebt ontvangen (of als je thuis bent gekomen van de visboer), is het belangrijk om deze direct in de koelkast te bewaren. Bewaar de vis in de originele verpakking. Bij Onlinevis.nl leveren we de vis vacuüm, maar mocht je de vis niet luchtdicht verpakt hebben verkregen, wikkel deze stevig in plasticfolie om uitdroging te voorkomen. Plaats de vis vervolgens in het koudste onderste gedeelte van de koelkast, bij voorkeur bij een temperatuur van 0-4°C.
Kayleigh Çiçek
Kayleigh Çiçek
2025-09-06 14:15:32
Count answers : 36
0
Je kunt natuurlijk de temperatuur in je koelkast verlagen, maar dit is voor andere producten soms te koud. Oplossing: vul een kom met ijsblokjes om de vis in te bewaren en sluit de kom af met een deksel. Plaats de kom in de koelkast om je vis tot twee dagen te kunnen bewaren. Heb je een koelkast met BioFresh? Dan is het nog veel simpeler. In de BioFresh wordt de temperatuur namelijk op 0°C gehouden. Dit verdubbelt de bewaartijd tot twee dagen. Bij Liebherr koelkasten met BioFreshPlus is de temperatuur zelfs in te stellen op -2°C. De vis blijft dan maar liefst tot vier dagen vers.

Lees ook

Wat zijn de richtlijnen voor het kopen van vis?

U moet zich houden aan de regels voor het in de handel brengen van vis. Deze regels gaan onder ander Lees meer

Wat te halen bij de visboer?

Bij de viswinkel kun je een mooie vis uitkiezen voor thuis of ter plekke wat lekkers eten. In de me Lees meer

Catharina Jonker
Catharina Jonker
2025-08-31 09:40:57
Count answers : 40
0
Verse onverpakte vis van de visboer eet je bij voorkeur op de dag van aankoop. Bewaar rauwe vis, schaal- en schelpdieren in de koelkast op 4 °C in een goed afgesloten verpakking of bakje. Bewaar deze producten niet te lang. Gebruik altijd je zintuigen; ruikt het vies en niet vers, gooi het dan weg.
Maryam Genefaas
Maryam Genefaas
2025-08-28 14:17:13
Count answers : 35
0
Eet je de vis niet meteen op? Dan is vis bewaren in de koelkast een handige optie. Op deze manier hou je vis 1 tot 2 dagen lekker vers. Zet de koelkast op maximaal 4°C. Verpak de vis in vershoudfolie en leg hem in een schaaltje met ijs of laat hem in de originele winkelverpakking. Zet de vis op de koudste plaats: onderaan de koelkast. Zorg ervoor dat er geen vocht van de vis in aanraking komt met andere voedingswaren. Verse vis, schaal- en schelpdieren mag je maximum 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren. Visspecialisten raden af om thuis zelf vis in te vriezen, maar als je dit toch wilt doen, moet je de vis spoelen en drogen, en dan strak verpakken in vershoudfolie. Vervolgens moet je de vis invriezen op min -18°C en niet langer dan 3 maanden bewaren.

Lees ook

Hoe vers is vis van de visboer?

Vis is vers als de ogen van de vis helder en doorzichtig zijn en een beetje bol staan. De huid moet Lees meer

Welke supermarkt heeft de beste haring?

Ik"]="Ik ben geen deskundige, maar toen ik de AD Haringtest zag, zag ik dat mijn viswinkel, die volg Lees meer

Johanna Dekker
Johanna Dekker
2025-08-20 08:27:48
Count answers : 38
0
Stop vis bij thuiskomst zo snel mogelijk in de koelkast. Eet je de vis niet meteen op? Dan is het handig om de verse vis te beware in de koelkast. Op deze manier hou je vis 1 tot 2 dagen lekker vers. Zet de koelkast op maximaal 4°C. Verpak de vis in vershoudfolie en leg hem in een schaaltje met ijs of laat hem in de originele winkelverpakking. Zet de vis op de koudste plaats: onderaan de koelkast. Zorg ervoor dat er geen vocht van de vis in aanraking komt met ander voedingswaren. Verse vis, schaal- en schelpdieren mag je maximum twee dagen in de koelkast bewaren. Koop je voorverpakte vis, let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Gerookte en gebakken vis zijn twee dagen houdbaar.
Florian Postma
Florian Postma
2025-08-08 03:30:01
Count answers : 32
0
Doe de zojuist gekochte vis daarom het liefst direct in een koelbox of koeltas. Eenmaal thuis aangekomen, doe je de vis in de koelkast tot het moment van eten. Het beste kun je de vis dezelfde dag nog eten. Lukt dit niet, dan kun je het prima twee dagen later eten. Bewaar verse vis echter niet langer dan deze twee dagen in de koelkast. Wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten, dep de vis dan goed droog en doe deze in de vriezer. Hoe vis te bewaren in de koelkast? Eet je de vis niet meteen op? Dan bewaar je vis in de koelkast. Zet de koelkast op 4 tot maximaal 7°C. Verpak de vis in vershoudfolie en leg hem in een schaaltje met ijs of laat hem in de originele winkelverpakking. Zet de vis op de koudste plek: onderin de koelkast. Zorg ervoor dat er geen vocht van de vis in aanraking komt met andere voedingswaren. Verse vis, schaal- en schelpdieren kun je in beginsel maximum drie dagen in de koelkast bewaren. Koop je voorverpakte vis, let dan op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Wil je toch graag zelf verse vis invriezen? Dan is de beste manier als volgt: Gebruik uitsluitend heel verse vis. Spoel de vis af en dep droog. Verpak strak in vershoudfolie, zo blijft de vis mooi sappig. Stapel de stukken niet, zo dringt de kou sneller tot de kern. Bewaar op min -18°C en niet langer dan 3 maanden.

Lees ook

Kan ik na 4 dagen nog rauwe vis eten?

Het bewaaradvies voor een open verpakking van zalm, rauw, is 2 dagen houdbaar in de koelkast. Eet op Lees meer

Waarop moet je letten bij het kopen van vis?

Hierop moet je letten als je vis aankoopt, bewaart en bereidt. We zetten voor jou enkele praktische Lees meer

Joëlle Krabbe
Joëlle Krabbe
2025-07-31 11:55:23
Count answers : 35
0
Verse vis moet het liefst zo dicht mogelijk bij het vriespunt bewaard worden. De vis wordt bij voorkeur nog dezelfde dag opgegeten en eventueel de volgende dag. De vis is het beste te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met veel ijsblokjes te bedekken. Magere vis is in de diepvries zo'n 6 maanden houdbaar, maar vette vis is slechts 3 maanden goed. Bereide vis zoals kibbeling en gerookte paling kan ook 2 dagen goed bewaard worden in de koelkast.