:

Hoe vers is vis van de visboer?

Noud de Vries
Noud de Vries
2025-09-01 02:22:07
Count answers : 30
0
Bij moten en filets moet je er ook op letten dat er geen bruine randen aan de vis zitten. Dit is vaak een teken van uitdroging. Vermijd filets indien mogelijk. We weten heus wel dat dit niet altijd mogelijk is, maar indien je de kans krijgt koop je toch beter een hele vis ipv een visfilet. Waarom, aan een filet is het soms moeilijker te zien hoe vers de vis is. Verse vis heeft een frisse geur en ruikt naar de zee. Zodra de vis een straffe 'visgeur' heeft, is hij niet meer vers. Heeft hij de geur van ammoniak, dan is hij absoluut niet meer geschikt voor consumptie.
Suus Kuijpers
Suus Kuijpers
2025-08-25 03:09:51
Count answers : 21
0
Met deze vier vervoerstips blijft vis vers van de winkel tot thuis. Koop vis altijd als laatste. Let bij voorverpakte vis goed op de houdbaarheidsdatum. De 'TGT' of 'te gebruiken tot'-datum mag je niet overschrijden. Leg vis in een thermische tas of koelbox. Bewaar vis in de koffer van je wagen, daar is het net iets frisser. Stop vis bij thuiskomst zo snel mogelijk in de koelkast. Op deze manier hou je vis 1 tot 2 dagen lekker vers. Zet de koelkast op maximaal 4°C. Verpak de vis in vershoudfolie en leg hem in een schaaltje met ijs of laat hem in de originele winkelverpakking. Zet de vis op de koudste plaats: onderaan de koelkast. Zorg ervoor dat er geen vocht van de vis in aanraking komt met andere voedingswaren. Verse vis, schaal- en schelpdieren mag je maximum 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren. Koop je voorverpakte vis, let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Gerookte en gebakken vis zijn 2 dagen houdbaar.

Lees ook

Is vis van de markt vers?

Verse vis uit de supermarkt is namelijk niet altijd zo vers als wij denken. Wanneer je de plastic ve Lees meer

Hoe lang kun je vis van de markt bewaren?

Verse vis, schaal- en schelpdieren kun je in beginsel maximum drie dagen in de koelkast bewaren. Bew Lees meer

Tygo Meyer
Tygo Meyer
2025-08-15 04:36:42
Count answers : 33
0
Verse vis uit de supermarkt is namelijk niet altijd zo vers als wij denken. Wanneer je de plastic verpakking ‘verse’ zalm omdraait, zal je als snel zien dat er ‘ontdooid’ op staat. Wat blijkt? Verse vis mag verse vis worden genoemd ook al is de vis ingevroren geweest. Een verse vis wordt tijdens de productie (potentieel) meerdere keren ingevroren en dus vaker ontdooid. Verse vis is dus niet per se verser dan die uit de diepvries, maar wel veel duurder. Dus wil je verse vis eten? Breng dan toch liever een bezoekje aan de visboer. Dit is dé plek om dagverse vis te kopen. Zoals de naam al doet vermoeden verschilt dit van de verse vis uit de supermarkt. Dagverse vis mag alleen de naam dagvers dragen als het niet is ingevroren. Wil je zeker zijn van je zaak? Neem dan zelf de vis eens goed onder de loep. Verse vis ruikt niet en voelt stevig en ietwat elastisch aan. De kiemen horen helder rood te zijn en niet slijmerig. Ten slotte kun je de ogen checken. Zijn deze glanzend en bol? Dan heb je een echt verse vis te pakken!
Aaliyah Erdoğan
Aaliyah Erdoğan
2025-08-12 03:47:34
Count answers : 32
0
Vis die eerder bevroren is geweest kan later ontdooid zijn en als vers aan jou als klant verkocht worden. Het mag dus verse vis worden genoemd ook al is de vis ingevroren geweest. Het kan dus best zijn dat je verse vis die jij in je mandje legt in de supermarkt al meerdere keren is ontdooid. Doordat de vis wordt ingevroren is er zomaar een kans dat je een vis koopt die een half jaar geleden al gevangen is.

Lees ook

Wat zijn de richtlijnen voor het kopen van vis?

U moet zich houden aan de regels voor het in de handel brengen van vis. Deze regels gaan onder ander Lees meer

Wat te halen bij de visboer?

Bij de viswinkel kun je een mooie vis uitkiezen voor thuis of ter plekke wat lekkers eten. In de me Lees meer

Giovanni van de Berg
Giovanni van de Berg
2025-07-31 12:24:10
Count answers : 32
0
De versheid van vis van de visboer hangt af van hoe goed de koelketen is geborgd. Verse vis, schaal- en schelpdieren kun je in beginsel maximum drie dagen in de koelkast bewaren. Koop je voorverpakte vis, let dan op de houdbaarheidsdatum op de verpakking, deze mag je niet overschrijden. Bij het kopen van verse vis is het belangrijk de koelketen zo min mogelijk te onderbreken. Het beste kun je de vis dezelfde dag nog eten. Lukt dit niet, dan kun je het prima twee dagen later eten. Bewaar verse vis echter niet langer dan deze twee dagen in de koelkast. Wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten, dep de vis dan goed droog en doe deze in de vriezer.
Maarten van Praagh
Maarten van Praagh
2025-07-31 11:46:05
Count answers : 42
0
Vis is vers als de ogen van de vis helder en doorzichtig zijn en een beetje bol staan. De huid moet vochtig en glanzend zijn, en de kieuwen rood. Verse vis ruikt fris. Hoe ouder de vis, hoe meer de vis gaat stinken. Bij visfilets is het lastiger te beoordelen of de vis vers is, zeker als de filet is voorverpakt. Het is goed als de filet glanst en niet is verkleurd. Verse visfilet ruikt zilt, is stevig en verliest bij zachtjes duwen geen vocht.

Lees ook

Welke supermarkt heeft de beste haring?

Ik"]="Ik ben geen deskundige, maar toen ik de AD Haringtest zag, zag ik dat mijn viswinkel, die volg Lees meer

Hoe bewaar ik vis van de visboer?

Verse vis moet het liefst zo dicht mogelijk bij het vriespunt bewaard worden. De vis wordt bij voork Lees meer

Liz Polat
Liz Polat
2025-07-31 08:44:01
Count answers : 31
0
Verse vis is het lekkerst wanneer het binnen een paar dagen na ontvangst wordt geconsumeerd. Vrijwel alle verse vis is 4 tot 5 dagen houdbaar. Bij Onlinevis.nl streven we ernaar om vis te leveren die zo vers mogelijk is. Eet je vis dus zo snel mogelijk op.