:

Wat zit er in een Franse uiensoep?

Brian Tahiri
Brian Tahiri
2025-07-31 05:57:49
Count answers : 2
0
Smelt de boter in een soeppan en doe hier de knoflook en de uien bij. Karameliseer de uien door ze op middelhoog vuur te bakken. Zorg ervoor dat de uien niet aanbakken, schep ze daarom regelmatig om. De uien worden vanzelf zacht en kleuren bruin. Dit proces kan wel 30-40 minuten duren. Doe zodra de uien goed zijn gekarameliseerd de bloem in de pan en bak deze al omscheppend twee minuten mee. Doe dan het laurierblaadje, de takjes tijm en de runderbouillon in de pan. Roer goed door en breng de soep aan de kook. Kook de soep nog eens 20 minuten zachtjes door. Breng de soep op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm en het laurierblaadje. Verwarm de grillstand van de oven voor op 250℃. Schep de uiensoep in ovenbestendige soepkommen en leg in iedere kom soep een plakje stokbrood. Bestrooi de stokbroodjes en de soep rijkelijk met kaas en schuif de soepkommen nog even 2-3 minuten onder de hete grill zodat de kaas kan smelten. Serveer de soep vervolgens direct. 50 g roomboter 1 teentje knoflook 1 kg uien – in halve ringen 50 g bloem 1 laurierblaadje 3 takjes tijm 1 liter runderbouillon 4 dikke plakken stokbrood 100 g Emmentaler of gruyère – geraspt peper en zout
Thomas van Ommeren
Thomas van Ommeren
2025-07-31 04:57:22
Count answers : 4
0
Het geheim van een goede uiensoep? De uien heel langzaam en lang bakken, zodat ze heerlijk gaan karameliseren. Ingrediënten voor 4 pers. 600 gr uien 1 teen knoflook (gehakt) 2 el bloem 1 ltr bouillon (bijv. rundvlees) 2 tl tijm Peper en zout 30 gr boter Kaascrouton Stokbrood Geraspte belegen kaas Uiteraard mét een grote kaascrouton!
Gijs Blom
Gijs Blom
2025-07-31 04:01:45
Count answers : 3
0
De basis van de soep zijn de langzaam gekookte, gekarameliseerde uien, die een natuurlijke zoetheid en rijkdom aan de soep geven. Traditioneel wordt Franse uiensoep bereid met een rijke runderbouillon, hoewel er ook varianten met kippen- of groentebouillon bestaan. Vaak wordt een beetje witte wijn, sherry of soms cognac toegevoegd voor een extra laag van complexe smaken. Kruiden zoals tijm en laurier worden gebruikt om de soep te aromatiseren. De combinatie van zoete, rijke uien, hartige bouillon, knapperig brood en gesmolten kaas maakt Franse uiensoep tot een tijdloos en geliefd gerecht.