:

Wat koken in Frankrijk?

Benthe Vink
Benthe Vink
2025-07-31 04:02:32
Count answers : 4
0
Meloensalade met geitenkaas: Watermeloen is heerlijk als (lunch)salade met blokjes pittige geitenkaas en muntblaadjes. Ook een zoetere meloen, zoals die uit Cavaillon, kun je combineren met een mildere, jonge geitenkaas. Verse sardientjes op de BBQ: Verse sardientjes van de markt, zo eenvoudig én goedkoop kan vakantiegeluk zijn! Artisjok met vinaigrette: Koop een paar van die mooie grote artisjokken: 1 per persoon. Kook ze 30 minuten in gezouten water (liefst met gros sel) totdat de blaadjes makkelijk loslaten. Salade niçoise of Pan Bagnat: Je hebt nodig: gekookte en afgekoelde sperziebonen. Uienringen. Zwarte olijven, Tomaten. Tonijn en ansjovis (beide uit blik). Hardgekookte eieren. Vinaigrette. En eventueel wat koude stukjes aardappel. Gebakken perziken met rozemarijn: Hup, perziken (pêches) of nectarines (brugnons) in halven snijden en de pitten eruit. Daarna in een koekenpan leggen. Beetje boter, wat rietsuiker gemengd met water of honing erbij. Eendenfilet met balsamicoazijn uit de oven: Heerlijk en eenvoudig ovengerecht: koop schoongemaakte eendenborsten (magrets de canard). Kerf de vetlaag een paar keer in met een scherp mes. Gevulde groenten met ‘chair à saucisses’: Koop flink grote tomaten en een paar courgettes. Vraag bij de slager om worstvulling (chair à saucisses = gekruid varkensvlees). Vul daar de leeg geschepte tomaten en courgettes mee. Tomates farcies en verder geen gedoe: En meer typische zomerrecepten voor de vakantie in Frankrijk!