:

Wat koken in Frankrijk?

Mick Sahin
Mick Sahin
2025-08-28 01:14:33
Count answers : 31
0
Wraps à la poulet Je kan natuurlijk variëren met veel verschillende ingrediënten. Probeer vooral wat je lekker vindt, dan moet het vast goed komen! Wat heb je nodig? Wraps 1 avocado Sla Kidneybonen Kip stukjes Geraspte kaas en in de franse supermarkten vind je bij het wraps-vak vaak een wrap-saus! Deze is echt een aanrader! Pasta à la crème Voor de pasta à la crème heb je weinig ingrediënten nodig. Je kan met dit recept variëren van compleet vegetarisch tot met een klein beetje vis. Wat heb je nodig? 1 Witvis 250 g penne pasta 1/2 Prei 1,5 Bakje met roomkaas Rucola Risotto spécial Zie hier, mijn persoonlijke favoriet: risotto met champignons! Nu hoor ik je denken, risotto? Is dat niet mega-moeilijk? Nope! Super makkelijk eigenlijk. Onder het recept vind je hoe je de perfecte risotto kan maken! Wat heb je nodig? Bakje champignons 1 ui Geraspte kaas Risotto rijst 2 teentjes knoflook Peper, zout, een bouillonblokje en een beetje boter! Hoe maak je risotto?Los het bouillonblokje op in een pan met 1 liter heet water en houd dit warm. Voeg de risottorijst in een pan met boter en bak een paar minuten mee. Risottorijst een klein beetje meegebakken in de pan? Hierna voeg je een soeplepel bouillon toe. Even wachten tot het is opgenomen en goed doorroeren. Herhaal dit een paar keer tot de risotto zachtjes heeft gekookt. Proef tijdens het toevoegen van de bouillon af en toe of de risotto al beetgaar is. Risotto mag een bite hebben ;). Bonne chance en vooral Bon Appetit!
Marit Dogan
Marit Dogan
2025-08-18 18:45:26
Count answers : 35
0
Ratatouille Croque-monsieur Quiche lorraine Steak tartare Citroentaart Bechamelsaus Moelleux au chocolat Franse uiensoep Clafoutis Elsässer flammkuchen Coq au vin Boeuf bourguignon Salade niçoise Madeleines Mosterdsoep Geitenkaassalade Remouladesaus Pommes duchesse Entrecote bordelaise Gratin dauphinois

Lees ook

Wat is soep in Frankrijk?

Soep in Frankrijk is onder andere Franse uiensoep, die waarschijnlijk al sinds de zeventiende eeuw i Lees meer

Waarom eten mensen soep?

Soep kan een geweldige toevoeging zijn aan een gezond dieet, omdat het veel voedingsstoffen bevat en Lees meer

Hidde der Kijnder
Hidde der Kijnder
2025-08-09 04:00:48
Count answers : 22
0
Franse uiensoep met een dikke laag gegratineerde kaas erbovenop. Simpel, maar o, zo lekker. De soep, die waarschijnlijk al sinds de zeventiende eeuw in Frankrijk wordt gegeten, bevat slechts een paar ingrediënten. Cider wordt op heel veel plekken in Frankrijk gemaakt, maar nergens vind je het zo veel als in Normandië en Bretagne. Niet te missen bij een Frans ontbijt: brioche. Ik vind ze het lekkerst als ze belegd zijn met een beetje (zelfgemaakte) aardbeienjam of abrikozenjam.
Benthe Vink
Benthe Vink
2025-07-31 04:02:32
Count answers : 32
0
Meloensalade met geitenkaas: Watermeloen is heerlijk als (lunch)salade met blokjes pittige geitenkaas en muntblaadjes. Ook een zoetere meloen, zoals die uit Cavaillon, kun je combineren met een mildere, jonge geitenkaas. Verse sardientjes op de BBQ: Verse sardientjes van de markt, zo eenvoudig én goedkoop kan vakantiegeluk zijn! Artisjok met vinaigrette: Koop een paar van die mooie grote artisjokken: 1 per persoon. Kook ze 30 minuten in gezouten water (liefst met gros sel) totdat de blaadjes makkelijk loslaten. Salade niçoise of Pan Bagnat: Je hebt nodig: gekookte en afgekoelde sperziebonen. Uienringen. Zwarte olijven, Tomaten. Tonijn en ansjovis (beide uit blik). Hardgekookte eieren. Vinaigrette. En eventueel wat koude stukjes aardappel. Gebakken perziken met rozemarijn: Hup, perziken (pêches) of nectarines (brugnons) in halven snijden en de pitten eruit. Daarna in een koekenpan leggen. Beetje boter, wat rietsuiker gemengd met water of honing erbij. Eendenfilet met balsamicoazijn uit de oven: Heerlijk en eenvoudig ovengerecht: koop schoongemaakte eendenborsten (magrets de canard). Kerf de vetlaag een paar keer in met een scherp mes. Gevulde groenten met ‘chair à saucisses’: Koop flink grote tomaten en een paar courgettes. Vraag bij de slager om worstvulling (chair à saucisses = gekruid varkensvlees). Vul daar de leeg geschepte tomaten en courgettes mee. Tomates farcies en verder geen gedoe: En meer typische zomerrecepten voor de vakantie in Frankrijk!

Lees ook

Waarom Franse uiensoep?

Ik heb zin in een lekkere franse uiensoep. Fransen uiensoep is een klassiek gerecht dat zijn oorspr Lees meer

Wat zijn de voordelen van het eten van soep?

Zelfgemaakte soep heeft het allemaal: het is gezond, voedzaam, makkelijk, veelzijdig, budgetproof en Lees meer