Is volle room hetzelfde als heavy cream?

Oscar van Hemert
2025-07-29 09:47:46
Count answers
: 4
Heavy cream is de Amerikaanse double cream, maar dan minder vet.
Heavy cream kent een vetpercentage van tussen de 36% en 40%.
Hierdoor komt deze een stuk dichterbij de Nederlandse slagroom en kun je heavy cream in principe altijd vervangen door slagroom.
Het verschil in vetpercentage is immers minimaal.
Slagroom is dus de room zoals die bedoeld is.
Het heeft een vetpercentage van 35%.
In tegenstelling tot roomsoorten met een lager vetpercentage, kun je slagroom prima stijf kloppen.
Lees ook
- Wat is de beste suiker voor crème brûlée?
- Wat is het verschil tussen crème brûlée en crema catalana?
- Hoe maak ik een krokant laagje op crème brûlée?
- Welke room is het beste voor crème brûlée?
- Waarom mislukt mijn crème brûlée?
- Waarom is mijn crème brûlée niet helemaal gestold?
- Wat is een Catalaanse room?
- Hoe krijg je een krokant laagje?
- Hoe moet je crème brûlée branden?