:

Hoe maak ik een krokant laagje op crème brûlée?

Ivan Blom
Ivan Blom
2025-07-29 09:53:06
Count answers : 3
0
Een gasbrander is essentieel om het krokante suikerlaagje bovenop te maken. Zet de bakjes op een bakplaat, bestrooi ze met suiker en laat het even staan. Brand de suiker met een crème brûlée (gas)brander tot je een mooi goudbruin laagje hebt. Geen gasbrander in huis? Dan is de oven met grillfunctie een alternatief, al moet ik zeggen dat het laagje dan wel wat minder knapperig wordt. Zet de bakjes op een bakplaat, bestrooi ze met de extra suiker en laat 2 minuten staan.
Jort van de Velde
Jort van de Velde
2025-07-29 08:14:26
Count answers : 4
0
Zonder het knapperige suikerlaagje is je crème brûlée niet compleet. Met deze tips zorg je voor een goed krokant laagje die je met je lepel kapot kunt tikken. De suiker die je kiest bepaalt hoe goed het laagje lukt. Je maakt het mooiste knapperige laagje met rietsuiker of fijne kristalsuiker. Rietsuiker moet je iets langer verhitten voordat het smelt, maar het wordt wel mooi bruin. Je kunt ook bruine basterdsuiker gebruiken, dit geeft een volle karamelsmaak, maar wordt niet zo gemakkelijk knapperig. Dun laagje: Voor het mooiste krokantje gebruik je maar een dun laagje suiker die je pas gelijkmatig over de brûlée verdeelt en brandt vlak voordat je het toetje serveert. Gelijkmatig branden: Houd de gasbrander ongeveer 5 – 6 centimeter boven de suiker. Beweeg de brander langzaam in in een cirkelvorm over de suikerlaag. Zo smelt en karameliseert het gelijkmatig zonder te verbranden. Je kunt de suiker het beste branden met een gasbrander. Mocht je die niet in huis hebben, dan kun je het suikerlaagje ook smelten onder de grill in de oven. Dat geeft alleen een minder mooi resultaat. Ga je een gasbrander aanschaffen? Dan kun je er nog veel meer mee dan alleen je crème brûlée branden. Voor het serveren, bestrooi de custards met een dun laagje fijne suiker en karamelliseer met de gasbrander.
Jesse Jansen
Jesse Jansen
2025-07-29 07:10:08
Count answers : 1
0
Maak jij het klaar? Maar het echte magische moment komt pas wanneer je je lepel door de knapperige karamellaag aan de bovenkant breekt. De suiker wordt met een keukenbrander tot een heerlijk goudbruin krokant laagje veranderd.
Fem Kloppert
Fem Kloppert
2025-07-29 07:10:02
Count answers : 6
0
Meng de 2 el bruine suiker en de 2 el kristalsuiker. Strooi een fijn laagje bovenop de crème. Laat de suiker smelten en karameliseren met behulp van een gasbrandertje.