Zonder het knapperige suikerlaagje is je crème brûlée niet compleet.
Met deze tips zorg je voor een goed krokant laagje die je met je lepel kapot kunt tikken.
De suiker die je kiest bepaalt hoe goed het laagje lukt.
Je maakt het mooiste knapperige laagje met rietsuiker of fijne kristalsuiker.
Rietsuiker moet je iets langer verhitten voordat het smelt, maar het wordt wel mooi bruin.
Je kunt ook bruine basterdsuiker gebruiken, dit geeft een volle karamelsmaak, maar wordt niet zo gemakkelijk knapperig.
Dun laagje: Voor het mooiste krokantje gebruik je maar een dun laagje suiker die je pas gelijkmatig over de brûlée verdeelt en brandt vlak voordat je het toetje serveert.
Gelijkmatig branden: Houd de gasbrander ongeveer 5 – 6 centimeter boven de suiker.
Beweeg de brander langzaam in in een cirkelvorm over de suikerlaag.
Zo smelt en karameliseert het gelijkmatig zonder te verbranden.
Je kunt de suiker het beste branden met een gasbrander.
Mocht je die niet in huis hebben, dan kun je het suikerlaagje ook smelten onder de grill in de oven.
Dat geeft alleen een minder mooi resultaat.
Ga je een gasbrander aanschaffen?
Dan kun je er nog veel meer mee dan alleen je crème brûlée branden.
Voor het serveren, bestrooi de custards met een dun laagje fijne suiker en karamelliseer met de gasbrander.