Hoe krijg je een krokant laagje?

Casper van Loon
2025-07-29 09:58:19
Count answers
: 1
Bestrijk de cake, voordat hij de oven in gaat, met een beetje melk voor een mooi krokant korstje. Zo simpel is het!

Elise Abdi
2025-07-29 08:34:55
Count answers
: 2
Een krokant korstje is het summum van een gerecht.
Naast een heerlijke combinatie van smaken moet je een kraak, crunch of een zekere knapperigheid in je mond voelen.
Om een krokant korstje te maken, zijn er enkele opties:
Panko is een Japanse variant op paneermeel, fijn, luchtig en dun, waardoor je de perfecte korst krijgt die niet overheersend en zwaar is.
Schuur twee beschuiten tegen elkaar en je krijgt vanzelf paneermeel.
Oud brood is ook een perfecte vervanger van paneermeel: rooster de broodjes in een broodrooster en wrijf ze tegen elkaar.
Je kunt ook cornflakes gebruiken: wentel je kip in geklutst ei en bedek hem daarna met cornflakes die je grof maalt.
Ook popcorn is een perfecte vervanger voor paneermeel, maar gebruik dan natuurlijk geen zoete popcorn.
Het liefst knabbelen we bij onze favo Netflix-serie een hele zak chips leeg, maar het restje kan gebruikt worden voor een krokant korstje.
Lees ook
- Wat is de beste suiker voor crème brûlée?
- Wat is het verschil tussen crème brûlée en crema catalana?
- Hoe maak ik een krokant laagje op crème brûlée?
- Welke room is het beste voor crème brûlée?
- Waarom mislukt mijn crème brûlée?
- Waarom is mijn crème brûlée niet helemaal gestold?
- Wat is een Catalaanse room?
- Is volle room hetzelfde als heavy cream?
- Hoe moet je crème brûlée branden?