Verkeerde schaaltjes gebruiken
Een crème brûlée maak je liefst in brede, platte en ondiepe schaaltjes.
Wanneer je te diepe bakjes gebruikt, dan kan de crème brûlée te gaar worden aan de buitenkant, terwijl de binnenkant nog lang niet gaar genoeg is.
Dat zou jammer zijn van al je zoete werk.
Kies je een te smal schaaltje?
Dan heb je maar een klein suikerlaagje.
Een heel ei gebruiken
Pudding goed klaarmaken kan al een even grote uitdaging zijn als de crème brûlée in het algemeen.
Gebruik bij de bereiding van de pudding zeker alleen maar het eigeel van de pudding.
Eiwit is overbodig, omdat dat de pudding veel te stevig maakt.
Witte kristalsuiker gebruiken
Veel mensen grijpen standaard naar witte kristalsuiker wanneer ze suiker in een recept zien staan.
Toch is dat niet de beste suiker om een mooie karamellaag mee te verkrijgen.
Welke suiker je dan beter gebruikt?
Rietsuiker!
Die zal sneller karamelliseren tot het mooie krokante laagje waar elke fan van crème brûlée van droomt.
Karamelliseren onder de grill
Laat je niet misleiden door wat sommige recepten je foutief voorschrijven.
Geen grill, wel een brander zal voor dat mooie gekaramelliseerde suikerlaagje zorgen.
Je laagje zal nooit zo perfect worden als je zelf wil wanneer je geen brander gebruikt.
Pas wel op want je wil niet te lang branden op één plek, anders is het weer iets te veel van het goede voor de suiker.
We willen een gekaramelliseerd laagje, geen verbrand alternatief!