:

Hoe heet het vlees van carpaccio?

Sam de Vroege
Sam de Vroege
2025-07-27 00:48:13
Count answers : 5
0
Carpaccio is een gerecht van dungesneden rauwe runderlende, met een dressing van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper. Het gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië. Er zijn in de loop van de tijd vele varianten op het gerecht ontstaan, met, in plaats van de runderlende, ingrediënten als rauwe tonijn, marlijn, biet, zalm en kalfsbiefstuk. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht. Origineel recept voor Carpaccio Recept voor de bijbehorende saus Recept van Carpaccio met zalm.
Felix van der Zijl
Felix van der Zijl
2025-07-27 00:40:15
Count answers : 1
0
Het originele recept bestaat uit dun gesneden rauw rundvlees en wordt geserveerd met een crèmekleurige saus. Dun gesneden rauw rundvlees met een crèmekleurige saus van mayonaise, citroen en Worcestershire saus. Carpaccio van bresaola, Italiaans gedroogd rundvlees, met rucola en parmezaanse kaas. De carpaccio wordt flinterdun gesneden van vers gebakken diamanthaas en gecombineerd met basilicumpesto, parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten.
Bibi Lutterveld
Bibi Lutterveld
2025-07-26 23:10:58
Count answers : 5
0
Carpaccio is een gerecht dat in Nederland vaak als voorgerecht wordt gegeten. Het bestaat uit flinterdun gesneden rauwe runderlende, de achtermuis of andere magere zachte delen. Op vlees.nl hebben we het over rundercarpaccio. Naast rundercarpaccio zie je ook carpaccio van bijvoorbeeld tonijn, biet en zalm.
Kiki Koning
Kiki Koning
2025-07-26 21:37:57
Count answers : 2
0
Carpaccio is een typisch Italiaans koud voorgerecht. De basisversie is met rundvlees, maar carpaccio vind je tegenwoordig in verschillende soorten en smaken. De originele carpaccio bestaat uit heel dunne plakjes rundvlees met een dressing van citroen, mayonaise, worcestersaus, melk, zout en peper. Het gerecht werd vernoemd naar de schilder Carpaccio.