Waarom is carpaccio zo populair?

Stijn Kuiper
2025-07-27 01:36:07
Count answers
: 0
In strikte zin klopt de benaming 'rundercarpaccio' dus, maar de smaak en textuur die het gerecht zo populair heeft gemaakt is bij supermarktcarpaccio ver te zoeken. Veel mensen denken dat carpaccio 'dun gesneden vlees' betekent, maar dat is volgens de Italië-kenner Roberto Payer van Hilton Amsterdam helemaal niet zo. Het gerecht is genoemd naar de vijftiende-eeuwse schilder Vittore Carpaccio die veel dieprood en zacht wit gebruikte in zijn schilderijen, net als het rode vlees en de witte dressing waar de originele carpaccio uit bestaat. Volgens hem leiden al die toevoegingen alleen maar af van de heerlijke smaak van het vlees. Dat is in principe een deel van de koe, het is niet het zachtste stukje vlees, het is goedkoper vlees, maar omdat het zo dun gesneden wordt, maakt dat niet meer uit. Ossenhaas is onbetaalbaar, dat was voor de duurdere restaurants, dus wat we gedaan hebben is eigenlijk het beste alternatieve stuk vlees nemen om daar carpaccio van te maken, het laagstwaardige vlees dat ik erin stop zijn de platte billen en de bovenbillen, het zit wel allemaal aan de achterkant van de koe.

Evy de Vrome
2025-07-26 21:25:48
Count answers
: 1
Carpaccio is een gerecht dat zijn populariteit te danken heeft aan zijn eenvoud, verfijnde smaak en veelzijdigheid.
Lees ook
- Wat is de geschiedenis van carpaccio?
- Wat is de letterlijke betekenis van carpaccio?
- Is carpaccio echt rauw?
- Wat is het beste vlees voor carpaccio?
- Wat is de betekenis van carpaccio?
- Waar staat carpaccio voor?
- Wat is de Engelse betekenis van carpaccio?
- Is carpaccio eten gezond?
- Hoe heet het vlees van carpaccio?