Is carpaccio echt rauw?

Loïs van Doorn
2025-07-26 20:03:49
Count answers
: 3
Carpaccio is een gerecht van dungesneden rauwe runderlende. Het gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië. Een Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo, was ook een veelgeziene gast. Zij leed aan bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees eten. Cipriani bedacht daarop de carpaccio-schotel. Er zijn in de loop van de tijd vele varianten op het gerecht ontstaan, met, in plaats van de runderlende, ingrediënten als rauwe tonijn, marlijn, biet, zalm en kalfsbiefstuk.
Lees ook
- Wat is de geschiedenis van carpaccio?
- Wat is de letterlijke betekenis van carpaccio?
- Wat is het beste vlees voor carpaccio?
- Wat is de betekenis van carpaccio?
- Waarom is carpaccio zo populair?
- Waar staat carpaccio voor?
- Wat is de Engelse betekenis van carpaccio?
- Is carpaccio eten gezond?
- Hoe heet het vlees van carpaccio?