:

Wat is de betekenis van carpaccio?

Raf Belpere
Raf Belpere
2025-07-27 01:06:48
Count answers : 1
0
Carpaccio is een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Carpaccio betekent ” in dunne plakjes gesneden”. Oorspronkelijk bestaat het uit zeer dun gesneden rauw rundvlees. Tegewoordig is het een bereidingswijze en zie je ook varianten op de oorspronkelijke zoals carpaccio van zalm of iets anders.
Jack van Ginkel
Jack van Ginkel
2025-07-27 00:36:53
Count answers : 0
0
Een Italiaans gerecht van dungesneden rauwe runderlende, met een dressing van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper. Carpaccio is genoemd naar de 15e-eeuwse Venetiaanse schilder V. Carpaccio die veel rood en wit in zijn schilderijen gebruikte. In de betekenis van ‘voorgerecht bestaande uit dunne plakjes rauwe ossenhaas’ voor het eerst aangetroffen in 1992.
Niek Sas
Niek Sas
2025-07-26 23:42:09
Count answers : 2
0
Carpaccio is een gerecht van dungesneden rauwe runderlende, met een dressing van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht. Cipriani noemde dit gerecht naar de schilder Vittore Carpaccio, van wie op dat moment een overzichtstentoonstelling werd gehouden in Venetië. Cipriani werd geïnspireerd door het diepe rood en herkenbare geel dat Vittore Carpaccio in zijn schilderijen gebruikte. Er zijn in de loop van de tijd vele varianten op het gerecht ontstaan, met, in plaats van de runderlende, ingrediënten als rauwe tonijn, marlijn, biet, zalm en kalfsbiefstuk. Daarbij zijn niet meer de kleuren van het gerecht, die het gerecht de naam gaven, leidend, maar het feit dat de ingrediënten zeer dun gesneden zijn.
Janna Mangal
Janna Mangal
2025-07-26 22:13:34
Count answers : 1
0
Carpaccio is een gerecht dat in Nederland vaak als voorgerecht wordt gegeten. Het bestaat uit flinterdun gesneden rauwe runderlende, de achtermuis of andere magere zachte delen. Carpaccio staat tegenwoordig zo’n beetje voor ‘dungesneden‘. Naast rundercarpaccio zie je ook carpaccio van bijvoorbeeld tonijn, biet en zalm.
Vincent van Laar
Vincent van Laar
2025-07-26 20:53:10
Count answers : 3
0
Carpaccio is van oorsprong een zeer dungesneden vleessoort van circa een millimeter dik. Het is rauw vlees dat afkomstig is van het rund, van de lende om precies te zijn. Carpaccio is tegenwoordig ook steeds vaker een snijwijze. Het hoeft dus niet per definitie afkomstig te zijn van het rund. Steeds vaker worden ook vissoorten op de carpaccio wijze aangeboden, ofwel gesneden. Dat komt vaak voor bij zalm of tonijn. Ook is een vegetarische vorm mogelijk, zoals met bieten wordt aangeboden. In dat geval is bietencarpaccio dus een gerecht met flinterdun gesneden bieten als hoofdbestanddeel.
Rick Vos
Rick Vos
2025-07-26 20:13:05
Count answers : 1
0
Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende, met een dressing van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper. Carpaccio is tegenwoordig een benaming voor de bereidingswijze, het heel dun in plakjes snijden van allerlei ingredienten. Oorspronkelijk is het een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken, met name zeer fijngesneden plakjes rauw runderfilet. Tegenwoordig gebruikt men het ook als aanduiding voor het in zeer dunne plakjes snijden van groente, vis of vlees. Carpacciovoorgerecht bestaande uit dunne plakjes rauwe ossenhaas. Fijne plakjes rundvlees opgediend met olijfolie, kappertjes of mayonnaise. Gerecht van flinterdun gesneden rauw (rund)vlees, bedruppeld met olijfolie en vinaigrette, soms met vlokken Parmezaanse kaas bedekt.