Hoeveel maaltijden worden er in Frankrijk per dag gegeten?

Niels Aktaş
2025-07-23 05:09:37
Count answers
: 1
De Fransman eet heel bescheiden met een stukje stokbrood of een croissant, wat jam met koffie of thee of warme chocolademelk. De middagpauze tussen twaalf en twee uur is heilig voor de Fransen. Een Franse lunch bestaat meestal uit een viergangen maaltijd. Het avondmaal is in principe ook warm maar minder uitgebreid. De Fransen eten nooit vóór acht uur. In Frankrijk worden er drie hoofdmaaltijden per dag gegeten. Het ontbijt, de lunch en het avondmaal zijn de drie belangrijkste maaltijden van de dag. Daarnaast hebben de Fransen de gewoonte om een klein hapje te eten, zoals een stukje fruit of een koekje, als tussendoortje.

Imke Bos
2025-07-23 01:07:00
Count answers
: 0
De Fransen zijn nog steeds erg gehecht aan het ritueel van de drie hoofdmaaltijden per dag, ontbijt, lunch en diner, of dat nu thuis of uit eten is. Er zijn twee belangrijke pieken in de dag van een volwassene, tussen 12.00 en 13.30 uur, voor de lunch, en tussen 19.00 en 20.30 uur, voor het diner. Het is altijd zeer verrassend voor een bezoeker om te zien dat de Fransen overal in het land op bijna hetzelfde tijdstip tot stilstand komen om hun maaltijd te nuttigen. Het is duidelijk een cultureel en historisch feit, maar het is ook deze regelmaat van deze maaltijden en de gezellige betekenis die zij eraan geven, waarbij 80% van de maaltijden in gezelschap wordt gegeten, die hen voor zwaarlijvigheid zou behoeden.
Lees ook
- Welke verschillen zijn er tussen de Nederlandse en de Franse lunch?
- Waarom wordt Frans eten als het beste ter wereld beschouwd?
- Wat als Frankrijk bekend staat om eten?
- Waarom werden de Nederlanders en de Fransen rivalen?
- Wat is het Nederlandse lunchmenu?
- Hoeveel maaltijden worden er per dag in Frankrijk gegeten?
- Wat zijn de eetgewoontes in Frankrijk?