:

Wat als Frankrijk bekend staat om eten?

Sami van der Heyden
Sami van der Heyden
2025-07-23 06:02:18
Count answers : 3
0
Frans eten bestond traditioneel gezien uit midden op de dag een warme maaltijd en ‘s avonds een lichtere (vaak koude) maaltijd. Het ontbijt in de Franse keuken bestaat vaak uit een sneetje brood (meestal stokbrood), gesmoord met een fruitige jam. Dit gaat soms gepaard met yogurt en een croissant, vaak met koffie en sinaasappelsap. Een viergangen menu wordt als volgt geserveerd: Entrée (voorgerecht) wordt vaak geserveerd met Franse uiensoep, bisque van garnalen, vaak ook kleine aperitiefjes zoals nootjes en olijven om je eetlust te stimuleren. Bekende hoofdgerechten zijn de boeuf bourguignon (stoofschotel), coq au vin (kip en groente in een wijnsaus) en ze eten vaak ook een ratatouille, dat kan een groentestoof zijn met aubergine, courgette en paprika. De derde gang is een typisch kaasplankje, brie de Meaux, reblochon (gewassen korstkaas), cantal (harde kaas) en camembert (witte schimmelkaas). Voor de laatste gang, het dessert, eten ze vaak het beroemde toetje; Crème brûlée.
Lars Meyer
Lars Meyer
2025-07-23 04:02:03
Count answers : 4
0
Frankrijk staat bekend om zijn eten en francese restaurants bieden meestal een viergangen maaltijd voor de lunch. Ze beginnen met een salade, gevolgd door een hoofdgerecht met vlees of vis en groenten. Dit wordt opgevolgd door een kaasplank met een assortiment van Franse kazen, die bedoeld is om van elke kaas een klein stukje af te snijden. Ten slotte wordt de maaltijd afgerond met een nagerecht. De Fransen nemen de tijd voor hun maaltijden, vooral tijdens de lunchpauze van 12 tot 2 uur, die zeer belangrijk is voor de Fransen. Het is gebruikelijk dat de kok om 1 uur naar huis gaat om zelf te eten en dat de restaurants 's middags een "menu du jour" of "plat du jour" aanbieden. De avondmaaltijd is meestal minder uitgebreid, bestaande uit een maaltijdsoep, restjes van de vorige dag of een lichtere maaltijd en begint nooit vóór 8 uur 's avonds.
Selena van der Velde
Selena van der Velde
2025-07-23 02:58:21
Count answers : 0
0
De Franse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. Deze keuken wordt gekenmerkt door een grote diversiteit, zoals dat ook wel gezien wordt in de Chinese keuken en Indische keuken. Traditioneel heeft elk gebied van Frankrijk een eigen kenmerkende keuken: in de keuken van het noordwesten van Frankrijk worden veel boter, room (crème fraîche) en appels gebruikt, terwijl de Provençaalse keuken (in het zuidoosten) veel olijfolie, kruiden en tomaten gebruikt; de keuken van Zuidwest-Frankrijk wordt gekenmerkt door het gebruik van eendenvet, foie gras (ganzenlever), eekhoorntjesbrood en pens; de keuken van noordoostelijk Frankrijk is afgeleid van de Duitse keuken. Hierin worden reuzel, worsten, bier en zuurkool gebruikt. Frankrijk staat bekend om zijn grote assortiment aan wijnen en kazen.