:

Welke verschillen zijn er tussen de Nederlandse en de Franse lunch?

Aaron de Gruson
Aaron de Gruson
2025-08-08 07:25:33
Count answers : 31
0
Alleen al het feit dat Hollandse leidinggevenden op de fiets naar hun werk gaan en vaak een broodje kaas eten als lunch, is voor werknemers en werkgevers uit Frankrijk onbegrijpelijk.
Daniel Le
Daniel Le
2025-08-08 07:12:26
Count answers : 22
0
In Frankrijk worden verjaardagen altijd gevierd met een uitgebreid diner met de taart juist als dessert. Terwijl in Nederland juist het koffiedrinken, het gezinsmoment is, is dat in Frankrijk juist het avondeten. Uren aan tafel met het gezin, met veel verschillende soorten wijn; voor ieder gedeelte van het diner een ander soort, dát is Franse gezelligheid. Het Franse diner bestaat uit groenten en vlees, daarnaast eten we brood in plaats van de aardappels in Nederland. Na het warme eten komt de kaasplank op tafel. In Frankrijk zou je nooit gezellig met de familie op de bank zitten, de Fransen kijken me zelfs raar aan als ik ze vertel dat dat de traditie in Nederland is.

Lees ook

Hoeveel maaltijden worden er in Frankrijk per dag gegeten?

De Fransman eet heel bescheiden met een stukje stokbrood of een croissant, wat jam met koffie of the Lees meer

Waarom wordt Frans eten als het beste ter wereld beschouwd?

Als je aan Frankrijk denkt, is het onmogelijk niet aan het eten te denken. Van de verrukkelijke slak Lees meer

Niels Mulder
Niels Mulder
2025-08-02 05:53:00
Count answers : 28
0
Een Franse lunch bestaat meestal uit een viergangen maaltijd. Ze beginnen met een salade, als hoofdgerecht een goed stuk vlees of vis met een beetje groenten erbij, soms wat friet. Dan komt de kaasplank op tafel. De bedoeling is dat je van ieder stuk kaas een plakje afsnijdt. De kelner komt al weer snel om de plank op te halen waarna hij hem op de volgende tafel legt. De maaltijd wordt afgerond met een kopje koffie. De Nederlander ontbijt best uitgebreid; een bammetje met kaas en vleeswaren, of een bakje yoghurt met fruit muesli, enz. Een kop koffie of thee erbij en we zijn content. In Frankrijk wordt gewoon doorgewerkt tussen de middagpauze van twaalf en twee uur, daarna gaat men eten en worden de.rolluiken gesloten. De Fransman neemt er de tijd voor, het is immers het belangrijkste moment van de dag. Niet zoals de Nederlanders die alarm slaan, snel een boterham naar binnen werken en weer aan het werk zijn.
Dylano Rouwenhorst
Dylano Rouwenhorst
2025-07-23 05:22:48
Count answers : 27
0
De belangrijkste maaltijd wordt echter tussen de middag genuttigd, het meest sprekende voorbeeld hiervan vind je terug op de scholen met het eten in de kantine. Kinderen die overblijven, vaak zo’n 80% van de gevallen, nemen niet zelf hun eten mee, maar eten in de kantine. De kantine's hebben vaak en een eigen keuken waar de maaltijden gekookt worden door het personeel. De kinderen krijgen hier elke dag een voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en nagerecht geserveerd en eten deze maaltijd gezamenlijk aan tafel net als in een restaurant. Ook op de crèche en de kleuterschool ! Wanneer je goed kijkt zie je dat het voorgerecht vaak uit een salade van één of twee groentes bestaat en het hoofdgerecht uit vlees met pasta, purée of een ander zetmeelhoudend produkt. Is er bij het voorgerecht al een zetmeelhoudend produkt gegeten, dan wordt er bij het hoofdgerecht alleen groente geserveerd. In Nederland zijn de maaltijden niet zo belangrijk en wordt er 's middags vaak een broodje gegeten.

Lees ook

Wat als Frankrijk bekend staat om eten?

De Franse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. Deze keuken wordt Lees meer

Waarom werden de Nederlanders en de Fransen rivalen?

De Engelsen zijn al eeuwenlang de aartsrivalen van de Fransen en die rivaliteit komt het beste tot u Lees meer

Quinten Franse Storm
Quinten Franse Storm
2025-07-23 04:22:25
Count answers : 32
0
Een Frans broodje voor de lunch bestaat meestal uit een baguette met beleg als brie, tonijn, of tomaten met mozzarella. Ook tosti's, zoals een croque monsieur (een tosti met kaas) of croque madame (een tosti met kaas en een ei bovenop), zijn populair als lunchbroodje. Een warme lunch bestaat in Frankrijk vaak uit een salade, een hoofgerecht met vlees of vis, en tot slot een klein toetje. Warm lunchen is iets waar je de tijd voor neemt in Frankrijk, vaak wel twee uur of meer. Het is ook niet uitzonderlijk om in Frankrijk een glas wijn te drinken bij de warme lunch. In Nederland is het gebruikelijk om tijdens een koude lunch een eenvoudig broodje te eten.
Maud Visser
Maud Visser
2025-07-23 00:34:14
Count answers : 27
0
Fransen 'genieten' doorgaans meer van hun maaltijden dan wij Nederlanders. Ze nomen er echt de tijd voor, terwijl het voor ons vaak een kwestie is van 'opschieten, er is nog meer te doen!' Zonde, want maaltijden die je met plezier nuttigt verteren beter en - hoe gek het ook klinkt - 'zetten minder aan' dan een hap die je gauw-gauw naar binnen werkt. Overigens eten ze ook delen van dieren die hier allang niet meer standaard zijn. En ja, het is daar heel normaal dat op zondag de restaurants dicht zijn. Zondag is voor de Fransen de dag bij uitstek om op familiebezoek te gaan en dan samen van een uitgebreide maaltijd te genieten.

Lees ook

Wat is het Nederlandse lunchmenu?

Tweegangenmenu € 50 met wijn €69 | met klein wijn €62 Driegangenmenu € 64 met wijn €92 | met klein w Lees meer

Hoeveel maaltijden worden er per dag in Frankrijk gegeten?

In Frankrijk zijn er 4 maaltijden op een dag: het ontbijt, het middageten, de gouter en het avondete Lees meer