Wordt er in de Franse keuken veel boter gebruikt?

Joy Martens
2025-07-22 00:51:18
Count answers
: 3
In de Franse keuken wordt inderdaad veel boter gebruikt. Dit kan worden afgeleid uit het feit dat veel Fransen ontbijten met een tartine beurrée, oftewel een stuk brood met alleen wat boter erop. Bovendien zijn verschillende Franse regio's bekend om hun hoge kwaliteit boter, zoals Normandië, Bourgogne en Bretagne, waar boter wordt gemaakt volgens traditionele methoden. De Fransen nemen hun boter serieus, zoals blijkt uit de speciale training die het personeel bij boterfabrikanten als Bordier krijgt om de boter met de hand te vormen. In tegenstelling tot wat men zou verwachten, wordt er echter niet in alles gebakken; het is zelfs handig om een betere manier te kennen om je boter zacht te krijgen als je wilt bakken.
Lees ook
- Waarom is boter in Frankrijk zo goed?
- Wat is de functie van boter?
- Wat is Franse boter?
- Waar komt boter oorspronkelijk vandaan?
- Waarom gebruiken Franse chefs zoveel boter?
- Welk land heeft de beste kwaliteit boter?
- Wat is het nut van boter?
- Is boter goed voor je cholesterol?
- Waarom is boter belangrijk?