Waarom gebruiken Franse chefs zoveel boter?

Pim Yalçin
2025-07-21 23:55:58
Count answers
: 0
Gebruiken Franse chefs zoveel boter? Het antwoord is niet in de tekst te vinden. Het enige wat in de tekst staat is dat mirepoix eerst aangezet wordt in een klontje boter of scheutje olie maar waarom Franse chefs specifiek zoveel boter gebruiken wordt niet vermeld.
none

Sam Wolters
2025-07-21 23:18:29
Count answers
: 2
Met enough butter, anything is good.
De Fransen eten gemiddeld 8 kilo boter per persoon per jaar en zijn daarmee de grootste boterliefhebbers ter wereld.
Overigens gebruikt 89% van de Breton alleen gezouten boter, zowel voor hartige als zoete gerechten.
Rauwmelkse boter heeft een veel sterkere smaak dan boter van gepasteuriseerde melk.
Of zoals sommige Fransen zeggen: daarin proef je nog de boerderij.
Zomermelk maakt de boter geler, zachter en aromatischer.
Terwijl winterboter, gemaakt van melk van koeien die op stal alleen hooi hebben gegeten, harder van textuur en minder rijk van smaak is.
Lees ook
- Waarom is boter in Frankrijk zo goed?
- Wat is de functie van boter?
- Wat is Franse boter?
- Waar komt boter oorspronkelijk vandaan?
- Welk land heeft de beste kwaliteit boter?
- Wat is het nut van boter?
- Is boter goed voor je cholesterol?
- Wordt er in de Franse keuken veel boter gebruikt?
- Waarom is boter belangrijk?