Kan ik kraanwater gebruiken om groenten te fermenteren?

Duuk Kalman
2025-07-21 21:33:38
Count answers
: 0
Kan ik kraanwater gebruiken om groenten te fermenteren?
Er wordt in de tekst niets expliciet vermeld over het gebruik van kraanwater tijdens het fermentatieproces. Het artikel geeft wel informatie over het gebruik van zout tijdens de fermentatie.
Bij het fermentatieproces wordt relatief veel zout gebruikt. Dit remt de aanmaak van ongewenste bacteriën af, waardoor de gewenste melkzuurbacteriën sneller de fermentatie kunnen overnemen. Sander en Thomas raden aan om 2 tot 3 procent zout toe te voegen. Heb je het fermenteren al wat meer in de vingers? Dan kan je proberen het zoutpercentage te laten zakken.
Alles start met een glazen fermentatiepot. Een pot met een deksel dat vast gemaakt wordt met kleine klemmetjes is ideaal. Je hebt ook een fermentatiegewicht nodig, om ervoor te zorgen dat de groenten onder water blijven.

Tristan van Breukeleveen
2025-07-21 18:14:35
Count answers
: 3
Ik heb kraanwater gebruikt om wat pepers te fermenteren. Na wat onderzoek denk ik dat het kraanwater de fermentatie heeft gedood of vertraagd.
Lees ook
- Hoe kan ik zelf groenten fermenteren?
- Wat is het makkelijkste gefermenteerde voedsel om thuis te maken?
- Wat heb je nodig om te fermenteren?
- Hoe fermenteer je groene groenten?
- Welk voedsel fermenteert het snelst?
- Hoe lang duurt het om je darmen te genezen met gefermenteerd voedsel?
- Is fermentatie eigenlijk gewoon rotten?
- Hoe lang duurt het fermenteren van groenten?