:

Wat heb je nodig om te fermenteren?

Wouter Visser
Wouter Visser
2025-07-21 16:12:43
Count answers : 1
0
Bij fermenteren ga je dus een milieu creëren waarin deze bacteriën zich opperbest voelen en zich daardoor volop gaan vermenigvuldigen. Kopje onder Melkzuurbacteriën leven van de suikers van de groenten. Ze houden niet van zuurstof en zitten er graag warm bij. Daarom dompelen we de groenten volledig onder in een vochtige en dus zuurstofloze omgeving bij kamertemperatuur (tussen 18 en 21°C). We voegen zout toe omdat zout het vocht onttrekt aan de groenten en ze zo toegankelijker maakt voor de melkzuurbacteriën.
Sam Karaca
Sam Karaca
2025-07-21 15:06:49
Count answers : 2
0
Voor fermentatie heb je niet veel nodig. Weckpotten, een weegschaal, messen, een snijplank, zout en water zijn in de meeste gevallen voldoende. Wanneer je gaat fermenteren is schoon het toverwoord. Dat begint al bij de voorbereiding: maak alles grondig schoon voordat je begint. Een simpel, maar voor fermentatie essentieel, ingrediënt als zout tovert deze ogenschijnlijk simpele groentes om tot een traktatie.