Wat zijn de regels van menuleer?

Julian Rijcken
2025-07-20 14:13:41
Count answers
: 0
Menuleer kent elf standaardregels
Zorg voor de juiste volgorde
Zorg voor evenwicht
Zorg voor afwisseling in bereidingstechnieken
Zorg voor afwisseling van de ingrediënten
Zorg voor afwisseling in kleur en smaak
Houd rekening met jaargetijde
Gebruik verse producten
Let op gelegenheid
Let op type gasten
Houd rekening met de prijs
Houd rekening met de mogelijkheden van het bedrijf
Het menu moet op een dusdanige manier opgesteld zijn, dat de smaak gedurende het menu steeds krachtiger wordt.
De hoeveelheid per gang wordt eerst opgebouwd, met het hoogtepunt tijdens het hoofdgerecht, waarna het weer afgebouwd wordt.
Themamenu's kunnen een uitzondering zijn op de 11 regels.
Bij een menu met een primeur als asperges wordt in alle gangen hetzelfde ingrediënt gebruikt.

Maya Boer
2025-07-20 13:49:18
Count answers
: 2
Menuleer = de kennis die je nodig hebt om een menu te kunnen samenstellen.
Regel 1: zorg dat de gerechten in de juiste volgorde geserveerd worden
Regel 2: zorg voor afwisseling in ingrediënten, bereidingstechnieken, kleur en smaak
Regel 3: volg het seizoen.
De stijl van de menukaart moet bij het bedrijf passen
De menukaart is handzaam: niet te groot, niet te klein
Er mogen geen spelfouten in de tekst staan
De menukaart heeft een duidelijke en overzichtelijke indeling
De menukaart moet altijd schoon zijn en niet plakken
Bij de gerechten staan korte omschrijvingen.