:

Wat zijn de regels van menuleer?

Julian Rijcken
Julian Rijcken
2025-07-20 14:13:41
Count answers : 0
0
Menuleer kent elf standaardregels Zorg voor de juiste volgorde Zorg voor evenwicht Zorg voor afwisseling in bereidingstechnieken Zorg voor afwisseling van de ingrediënten Zorg voor afwisseling in kleur en smaak Houd rekening met jaargetijde Gebruik verse producten Let op gelegenheid Let op type gasten Houd rekening met de prijs Houd rekening met de mogelijkheden van het bedrijf Het menu moet op een dusdanige manier opgesteld zijn, dat de smaak gedurende het menu steeds krachtiger wordt. De hoeveelheid per gang wordt eerst opgebouwd, met het hoogtepunt tijdens het hoofdgerecht, waarna het weer afgebouwd wordt. Themamenu's kunnen een uitzondering zijn op de 11 regels. Bij een menu met een primeur als asperges wordt in alle gangen hetzelfde ingrediënt gebruikt.
Maya Boer
Maya Boer
2025-07-20 13:49:18
Count answers : 2
0
Menuleer = de kennis die je nodig hebt om een menu te kunnen samenstellen. Regel 1: zorg dat de gerechten in de juiste volgorde geserveerd worden Regel 2: zorg voor afwisseling in ingrediënten, bereidingstechnieken, kleur en smaak Regel 3: volg het seizoen. De stijl van de menukaart moet bij het bedrijf passen De menukaart is handzaam: niet te groot, niet te klein Er mogen geen spelfouten in de tekst staan De menukaart heeft een duidelijke en overzichtelijke indeling De menukaart moet altijd schoon zijn en niet plakken Bij de gerechten staan korte omschrijvingen.