Hoe vaak moet een restaurant zijn menu wijzigen?

Dylan Janssen
2025-07-20 07:58:11
Count answers
: 7
Meer dan 40% geeft aan per seizoen de menukaart aan te passen. De meeste foodprofessionals binnen horeca en catering passen elk seizoen hun menukaart aan.

Louise Tekin
2025-07-20 07:11:22
Count answers
: 3
Menu engineering is iets wat je regelmatig zou moeten doen. Dit betekent dat je regelmatig de analyse van je menukaart zou moeten uitvoeren om te zien welke gerechten populair zijn en welke gerechten de meeste winst opleveren. Door menu engineering uit te voeren, kun je beslissingen rondom de menukaart baseren op feiten, wat belangrijk is omdat het menu een van je belangrijkste troeven is voor de winstgevendheid van je restaurant. Het is makkelijk om je alleen te richten op de gerechten die goed lopen, of gerechten die een hoge marge hebben, maar dat betekent niet dat dit ook automatisch de beste gerechten voor jouw menukaart zijn. Door regelmatig menu engineering uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je menukaart up-to-date blijft en aansluit bij de voorkeuren van je gasten.