Hoe maak ik een vinaigrette?

Saar van den Hoek
2025-07-18 18:23:49
Count answers
: 3
Een klassieke vinaigrette wordt ook wel eens mosterdvinaigrette genoemd.
Het geheim van elk vinaigrette-recept is de verhouding.
Die moet ongeveer 3:1 zijn.
Per 3 delen olie gebruik je 1 deel wijnazijn.
Dit heb je nodig om vinaigrette te maken:
1 el mosterd
6 el olie (olijfolie of zonnebloemolie)
2 el wijnazijn (rode of witte)
peper & zout
Zo ga je te werk:
Meng mosterd en azijn in een kom
Roer de olie erdoorheen en blijf roeren tot de saus wat dikker is
Kruid met peper en zout.
Zolang je de ‘olie en zuur’-verhouding in het oog houdt, kan je spelen met smaken.

Niels Drysdale
2025-07-18 17:43:10
Count answers
: 2
Los het zout op in de azijn. Voeg de olijfolie toe en klop tot je een mooi glad mengsel krijgt. Voeg nu mosterd en vloeibare honing toe en klop tot de ingrediënten een geheel vormen. Belangrijk is om nu goed te proeven. Sommige azijn is veel zuurder dan andere en hetzelfde geldt voor mosterd. Breng indien nodig op smaak of pas de verhouding aan afhankelijk van de ingrediënten. Je vinaigrette is nu klaar voor gebruik.
Lees ook
- Hoe maak je een Franse vinaigrette?
- Wat zit er in vinaigrette?
- Hoe maak je gezonde vinaigrette?
- Hoe maak je vinaigrette dikker?
- Hoe lang is zelfgemaakte vinaigrette houdbaar?
- Waar bestaat vinaigrette uit?
- Wat is het verschil tussen een vinaigrette en een dressing?
- Hoe kan ik vinaigrette dikker maken?
- Hoe lang blijft zelfgemaakte vinaigrette goed?