:

Hoe maak je een Franse vinaigrette?

Lisa Smit
Lisa Smit
2025-09-05 12:51:21
Count answers : 22
0
Doe de ingrediënten in een kommetje. Pak een garde en sla de ingrediënten tot een gebonden dressing.
Matthias van Wijk
Matthias van Wijk
2025-09-02 01:21:26
Count answers : 32
0
Meng de azijn met de fijngehakte sjalot. Laat deze een vijftal minuten marineren en zachter worden. Meng vervolgens het sjalot-mengsel met de mosterd en schenk langzaam de olie erbij, blijf roeren voor een mooi glad mengsel.

Lees ook

Hoe maak ik een vinaigrette?

Los het zout op in de azijn. Voeg de olijfolie toe en klop tot je een mooi glad mengsel krijgt. Voeg Lees meer

Wat zit er in vinaigrette?

Stap 2 Doe een halve eetlepel mosterd, een halve eetlepel vers geperst citroensap, een halve eetlepe Lees meer

Aaron Spanhaak
Aaron Spanhaak
2025-08-21 23:57:02
Count answers : 23
0
De basis van een Franse dressing bestaat uit drie eenheden olijfolie extra vierge en een eenheid rode wijnazijn, bijvoorbeeld: 2 el rode wijnazijn 6 el olijfolie extra vierge 2 tl Franse mosterd. Kruid de vinaigrette naar eigen smaak met zout en peper. Doe er eventueel nog een gesnipperd sjalotje door. Meng eerst alle overige ingrediënten en voeg op het laatst de olijfolie toe. Zonder de olijfolie mengen de andere ingrediënten beter.
Emily Sanders
Emily Sanders
2025-08-15 03:58:01
Count answers : 17
0
Vinaigrette simple wordt gemaakt met 2 el azijn en 2 el goede olijfolie, zout en peper. Klop de twee ingrediënten door elkaar met een garde en breng op smaak met zout en peper. Vinaigrette à la moutarde wordt gemaakt met 1 el mosterd, 1 el azijn, 2 el olijfolie, zout en peper. Klop de ingrediënten door elkaar met een garde en breng op smaak met zout en peper. Vinaigrette à l’ail et coriandre wordt gemaakt met 2 el dille-mosterd sladressing, 1 teen fijngehakte knoflook, 1 el fijngehakte koriander, 2 el olijfolie, zout en peper. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Mocht de dressing te dik zijn, dan kun je hem verdunnen met 2 el water. Vinaigrette de Grand-Mère Josephine wordt gemaakt met 1 fijngesneden ui, 4 el mayonaise, 2 el water, verse peterselie. Meng alle ingrediënten samen tot een mooie gladde dressing. Vinaigrette de Maman wordt gemaakt met Ca. 150 spekjes in reepjes, 1 el olie, 6 el balsamico-azijn, 1 ei, zout en peper. Bak de spekjes in de olie tot ze mooi bruin zijn. Voeg de azijn toe en laat 1 minuutje sudderen. Breek het ei over de pan, zet het vuur uit en roer alles goed door elkaar. Bij deze dressing mag het mengsel best vloeibaar zijn, een soort van roerei. Schenk dit over botersla en rucola.

Lees ook

Hoe maak je gezonde vinaigrette?

Dit artikel noemt geen vinaigrette, maar geeft enkel saladedressings. Er staat wel dat je met olijfo Lees meer

Hoe maak je vinaigrette dikker?

Om een vinaigrette dikker te maken, kun je mosterd, dubbele room of een eidooier toevoegen. De vinai Lees meer

Ilse van den Velden
Ilse van den Velden
2025-08-06 20:12:31
Count answers : 16
0
Hak de sjalot en de peterselie heel fijn. Meng de azijn met de mosterd, de fijngehakte sjalot en wat peper en zout in een kom. Voeg de olie druppelsgewijs toe terwijl je blijft kloppen, met een garde. Als het mengsel een geheel is geworden, is de dressing klaar. Voeg de sjalot en de peterselie toe en roer om. Je kunt ook alle ingrediënten voor deze Franse dressing samen in een potje doen en enthousiast schudden: zo emulgeert de saus ook!
Dirk Verbeek
Dirk Verbeek
2025-08-06 15:40:47
Count answers : 20
0
Voor de vinaigrette van Mamoune heb je het volgende nodig: olijfolie, knoflook, maggi of viandox, peper. Doe een flinke scheut olijfolie in de kom, knijp 1 kleine teen knoflook uit en doe deze bij de olijfolie, doe er ongeveer 2 theelepels maggi of viandox bij, een beetje peper en mengen maar. Wanneer je uiteindelijk de sla erbij doet, goed doorhusselen en smullen maar. Wat we hier altijd doen is het volgende: je maakt eerst de vinaigrette onderin de kom of de schaal waar later de sla ingaat. Deze kom met alleen de vinaigrette zet je in de koelkast en pas als de sla op tafel moet komen doe je deze bij de vinaigrette in de kom. Daarna volgt de belangrijkste handeling: het omroeren van de sla in de vinaigrette. Neem hier ruim de tijd voor zodat alle slablaadjes in aanraking zijn gekomen met de saus.

Lees ook

Hoe lang is zelfgemaakte vinaigrette houdbaar?

Een huisgemaakte saladedressing is minimum 1 week houdbaar in de koelkast. Veganistische dressings z Lees meer

Waar bestaat vinaigrette uit?

De klassieke basis voor vinaigrette bestaat uit mosterd, zuur, olie, peper en zout. Wat betreft zuu Lees meer

Rik Bosman
Rik Bosman
2025-08-06 14:15:37
Count answers : 22
0
Vinaigrette maken Stap 1 Neem een ruime mengkom of schaal waar je genoeg bewegingsvrijheid in hebt om te kloppen met je garde. Stap 2 Doe een halve eetlepel mosterd, een halve eetlepel vers geperst citroensap, een halve eetlepel azijn (witte wijn azijn, rode wijn azijn, appelazijn, wat jij lekker vindt!) en zout en peper in de kom. Tik dit even goed door met je garde totdat het een romig mengseltje is – helemaal ‘homogeen’. Stap 3 Als dit mengsel mooi homogeen is, voeg je druppelsgewijs – dus heel langzaam – 100 ml olijfolie van goede kwaliteit toe. Extra vergine olijfolie dus, en proef ‘m van tevoren of -ie lekker en naar jouw smaak is. Je voegt de olie dus superlangzaam toe, terwijl je blijft kloppen met je garde. Niet stoppen, spierballen gebruiken dus! Hoe meer olie je toevoegt, hoe dikker en mooier de vinaigrette zal worden. Stap 4 De juiste consistentie bereikt? Tijd om te proeven. Moet er nog iets bij? Meer azijn, meer zout? Voeg beetje bij beetje toe en blijf goed kloppen totdat -ie perfect op smaak is. Stap 5 Klaar ben je! Je kunt je vinaigrette even van tevoren maken en bewaren in een goed afgesloten potje in de koelkast, daar blijft de vinaigrette wel een paar weken goed. Maar beter kun je ‘m gewoon steeds vers maken. Onze tip: maak hem in de kom waar je later de salade in serveert. Laat de vinaigrette onderin zitten en doe alle ingrediënten er bovenop; aan tafel hussel je alles door zodat pas dán de vinaigrette met alle andere ingrediënten in aanraking komt. Zo blijft je sla knapperig. Extra vinaigrette tip Je kunt deze dressing ook in een potje maken in plaats van met een garde in een kom. Een goed schoongemaakt jampotje werkt hier perfect voor!
Maud de Leeuw
Maud de Leeuw
2025-07-31 22:41:07
Count answers : 22
0
Voor de vinaigrette van Mamoune heb je het volgende nodig: olijfolie, knoflook, maggi of viandox, peper. Doe een flinke scheut olijfolie in de kom. Iedereen doet het hier uit de losse hand, maar ga ongeveer uit van 3 of 4 eetlepels voor een flinke bak sla. Knijp 1 kleine teen knoflook uit en doe deze bij de olijfolie. Doe er ongeveer 2 theelepels maggi of viandox bij. Doe er een beetje peper bij en mengen maar. Wat we hier altijd doen is het volgende: je maakt eerst de vinaigrette onderin de kom of de schaal waar later de sla ingaat. Deze kom met alleen de vinaigrette zet je in de koelkast en pas als de sla op tafel moet komen doe je deze bij de vinaigrette in de kom. Daarna volgt de belangrijkste handeling: het omroeren van de sla in de vinaigrette. Neem hier ruim de tijd voor zodat alle slablaadjes in aanraking zijn gekomen met de saus.

Lees ook

Wat is het verschil tussen een vinaigrette en een dressing?

Een vinaigrette is een soort dressing. Een basis vinaigrette bestaat uit een eenvoudige emulsie van Lees meer

Hoe kan ik vinaigrette dikker maken?

Om een vinaigrette dikker te maken, kun je mosterd, dubbele room of een eidooier toevoegen (de vinai Lees meer

Hidde Koning
Hidde Koning
2025-07-18 19:50:32
Count answers : 22
0
Doe de ingrediënten in een kommetje. Pak een garde en sla de ingrediënten tot een gebonden dressing. Doe de ingrediënten in een kommetje. Pak een garde en sla de ingrediënten tot een gebonden dressing.
Lina Bertho
Lina Bertho
2025-07-18 17:14:59
Count answers : 28
0
Hak de sjalot en de peterselie heel fijn. Meng de azijn met de mosterd, de fijngehakte sjalot en wat peper en zout in een kom. Voeg de olie druppelsgewijs toe terwijl je blijft kloppen, met een garde. Als het mengsel een geheel is geworden, is de dressing klaar. Voeg de sjalot en de peterselie toe en roer om. Je kunt ook alle ingrediënten voor deze Franse dressing samen in een potje doen en enthousiast schudden: zo emulgeert de saus ook!

Lees ook

Hoe lang blijft zelfgemaakte vinaigrette goed?

Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog Lees meer

Berat van Baalen
Berat van Baalen
2025-07-18 16:38:58
Count answers : 32
0
Het basisrecept voor vinaigrette gaat uit van een verhouding olie op azijn van 3:1. Dus 3 eetlepels olie met 1 eetlepel azijn, of het dubbele van allebei voor een royale hoeveelheid vinaigrette voor een grotere salade. Bereidingswijze 1. Zet alle ingrediënten klaar. 2. Doe alle ingrediënten, behalve de (olijf)olie in een ruime kom, bijvoorbeeld de kom waar je de salade in wilt serveren. 3. Roer de ingrediënten los met een garde. Voeg de olie beetje bij beetje toe, terwijl je de vinaigrette goed door blijft kloppen met de garde. Je kunt alle ingrediënten ook samen in een potje doen en goed door elkaar schudden om hetzelfde effect te bereiken. Proef de vinaigrette! Bij voorkeur met een blaadje sla, en voeg naar smaak meer van het een of het ander toe.
Maaike van den Pol
Maaike van den Pol
2025-07-18 16:10:03
Count answers : 41
0
Vinaigrette simple (die je in restaurants in Frankrijk bij de salade verte krijgt) 2 el azijn (witte wijnazijn of een andere azijn naar keuze) 2 el goede olijfolie zout en peper Klop de twee ingrediënten door elkaar met een garde en breng op smaak met zout en peper. Vinaigrette à la moutarde (recept uit Lyon) 1 el mosterd 1 el azijn 2 el olijfolie zout en peper Klop de ingrediënten door elkaar met een garde en breng op smaak met zout en peper. Vinaigrette à l’ail et coriandre (deze was bij mij thuis de topper van afgelopen Kerst!) 2 el dille-mosterd sladressing van de supermarkt (ja, soms moet en mag je foetelen) 1 teen fijngehakte knoflook 1 el fijngehakte koriander 2 el olijfolie zout en peper Net zoals bij bovenstaande vinaigrettes alles goed door elkaar mengen. Mocht de dressing te dik zijn, dan kun je hem verdunnen met 2 el water.
Jack Mol
Jack Mol
2025-07-18 15:41:27
Count answers : 28
0
Meng de azijn met de fijngehakte sjalot. Laat deze een vijftal minuten marineren en zachter worden. Meng vervolgens het sjalot-mengsel met de mosterd en schenk langzaam de olie erbij, blijf roeren voor een mooi glad mengsel. Dit recept is voor een Franse vinaigrette van olijfolie, azijn en Dijon mosterd. Het geheim zit 'm in de goede kwaliteit Dijon mosterd en door het sjalotje heel fijntjes te hakken. Als de vinaigrette klaar is, meng het goed door je salade, zodat de smaak van de vinaigrette goed verdeeld is over de sla-blaadjes en andere ingrediënten.
Danique Molenaar
Danique Molenaar
2025-07-18 15:22:36
Count answers : 34
0
De basis van een Franse dressing bestaat uit drie eenheden olijfolie extra vierge en een eenheid rode wijnazijn, bijvoorbeeld: 2 el rode wijnazijn 6 el olijfolie extra vierge 2 tl Franse mosterd. Kruid de vinaigrette naar eigen smaak met zout en peper doe er eventueel nog een gesnipperd sjalotje door. Meng eerst alle overige ingrediënten (zoals mosterd, wijnazijn) en voeg op het laatst de olijfolie toe. Zonder de olijfolie mengen de andere ingrediënten beter.