:

Hoe kom je aan samenwerkingen?

Alicia Jansen
Alicia Jansen
2025-07-18 05:55:14
Count answers : 3
0
Veel merken zijn op zoek naar kwalitatieve content en vinden het interessant om samenwerkingen aan te gaan met influencers die in deze behoeften kunnen en willen voorzien. LinkPizza geeft je daarom 5 tips over hoe jij ervoor kan zorgen dat je meer samenwerkingen binnensleept. Om bij meer merken in de picture te komen, kan het een goed idee zijn om deze zelf te benaderen. Opdrachtgevers houden ervan als er initiatief wordt getoond en wanneer je kanaal goed aansluit bij het merk én je met een goed idee komt, is er kans dat ze met je willen samenwerken. Zoals hiervoor al is benoemd houden merken ervan als je het heft in eigen handen neemt. Jij weet immers als geen ander welke content goed bij jouw kanaal past en wat jouw volgers leuk vinden om te zien. Ga er alleen niet vanuit dat je de enige bent die dat doet en dat je hierdoor automatisch je samenwerking binnen hebt. Wanneer een merk je voorstel heeft goedgekeurd en met je wil samenwerken, kan het een idee zijn om een package deal te maken. Hierbij spreek je meteen meerdere plaatsingen af op één of meerdere kanalen. Om meer samenwerkingen binnen te halen, is het ook belangrijk om een up-to-date mediakit te hebben en om contact te houden met de opdrachtgever, onder andere door selfinitiatief te tonen.
Evi Demirel
Evi Demirel
2025-07-18 05:08:51
Count answers : 1
0
Je wacht tot zij jou benaderen, of je trekt zelf de stoute schoenen aan en jij benadert hen. Als je zelf bedrijven benadert moet je eerst nagaan waarom je met bedrijven wilt samenwerken. Vervolgens moet je nagaan wat je te bieden hebt, want bedrijven willen niet zomaar met je samenwerken. Ze willen iets van je, namelijk dat jij ze helpt met het promoten van hun product of service. Je moet ook weten hoeveel bezoekers je hebt, want bedrijven willen weten hoe groot jouw bereik is. Als je weet dat je iets te bieden hebt, genoeg bezoekers hebt en weet waarom je wilt samenwerken, dan kun je een bedrijf benaderen. Niet alle bedrijven zijn geschikt, je moet zelf nagaan welke bedrijven een samenwerking met jou zinvol vinden. Als je eenmaal hebt besloten om een bedrijf te benaderen moet je een mailtje schrijven, waarin in ieder geval wordt uitgelegd wie je bent, wat je blog gaat over, waarom je contact zoekt en wat je je partner gaat bieden. Je moet in dit mailtje ook aangeven wat je van je partner verwacht. Tot slot kun je een voorbeeld van een eerdere samenwerking toevoegen, en samenwerkingen die je in de toekomst wilt aangaan. Hopelijk lukt het om zo samen te werken met een bedrijf.
Nathan Hagendoorn
Nathan Hagendoorn
2025-07-18 03:48:37
Count answers : 4
0
Hoe kom je aan betaalde samenwerkingen? Dat kan dus op heel veel verschillende manieren. Zo kun je via Instagram benaderd worden door bedrijven. Uit mijn eigen ervaring zijn de berichten die je in jouw Instagram inbox krijgt over samenwerken allemaal crap. Zet daarom ook altijd een e-mailadres in jouw bio. De serieuze bedrijven zullen je mailen. Dat geldt dus ook voor je blog. Ze zullen je mailen indien ze willen samenwerken. Je kunt natuurlijk ook zelf bedrijven benaderen. Zorg er dan wel goed voor dat je een goede pitch schrijft. Zij moeten echt het idee hebben dat jij meer verkopen / naamsbekendheid voor ze gaat creëren. Benoem dus echt waarom jij feeling hebt met het product/bedrijf en waarom ze met jou moeten samenwerken. Verder zijn er heel veel verschillende platformen waar jij je kunt aanmelden als influencer/blogger. Dit is een platform waar regelmatig verschillende opdrachten op verschijnen. Je kunt je inschrijven op de opdracht die jou aanspreekt met een korte pitch. Je ziet vaak direct wat er van je gevraagd wordt en wat de vergoeding is. Het bedrijf bekijkt dan alle pitches en kiest daaruit een aantal influencers om mee samen te werken. Je kunt hier jouw socials aan koppelen, zodat ze kunnen zien welk bereik je hebt en daarna kun je direct aan de slag. Ook kun je je je bij verschillende platformen aanmelden om UGC te creëren. Via Real Creators kun je je bijvoorbeeld aanmelden om UGC content te maken.