Waaruit bestaat een Franse lunch?

David Spier
2025-07-18 02:59:07
Count answers
: 7
De Fransen eten bij hun lunch graag warm, maar ook een stokbroodje met lekker beleg zoals een fijne Franse kaas wordt hier veel gegeten bij de lunch. Een warme lunch bestaat in Frankrijk vaak uit een salade, een hoofgerecht met vlees of vis, en tot slot een klein toetje.
Voor een koude lunch eten Fransen meestal een belegd broodje, maar dit is vaak wel wat uitvoeriger dan in Nederland. Een Frans broodje voor de lunch bestaat meestal uit een baguette met beleg als brie, tonijn, of tomaten met mozzarella. Ook tosti's, zoals een croque monsieur (een tosti met kaas) of croque madame (een tosti met kaas en een ei bovenop), zijn populair als lunchbroodje.

Aron van den Heuvel
2025-07-18 02:23:03
Count answers
: 4
Een typisch Frans gerecht dat ideaal is als lunch of lichte maaltijd, is de pissaladière. De pissaladière is belegd met ansjovis, ui en olijven en lekker met een frisse salade erbij. Quiche lorraine is de typisch Franse quiche bij uitstek, met prei en spek, heerlijk hartig, zowel lekker warm als koud en serveer met een frisse salade. Ook de salade niçoise is een licht gerecht.

James Huurdeman
2025-07-18 02:03:24
Count answers
: 1
Een Franse lunch bestaat meestal uit een viergangen maaltijd. Ze beginnen met een salade, als hoofdgerecht een goed stuk vlees of vis met een beetje groenten erbij, soms wat friet. Dan komt de kaasplank op tafel. De bedoeling is dat je van ieder stuk kaas een plakje afsnijdt. Dan komt natuurlijk een nagerecht, vergelijkbaar met wat we in Nederland gewend zijn. De maaltijd wordt afgerond met een kopje koffie.

Evi Hendriks
2025-07-18 00:27:07
Count answers
: 2
Klassieke Franse broodjes, bekend om hun eenvoud en kwaliteit, vormen vaak de basis van een traditionele Franse lunch.
Met een scala aan beleg, zoals kaas, ham, en verse groenten (en veel boter…), bieden ze een perfecte balans tussen smaken en texturen.
En als je trek hebt in iets hartigs en extra stevigers, probeer dan een croque monsieur – hun variant op onze tosti: een heerlijk broodje met ham en gesmolten kaas, gebakken tot goudbruin en knapperig.
Een Franse lunch biedt ook een reeks hartige specialiteiten waar geen (of weinig) brood aan te pas komt.
Steak tartare, een favoriet onder vleesliefhebbers, is een delicaat gerecht van rauw gehakt rundvlees gemengd met kruiden en specerijen, en vaak een rauwe eidooier.
Of de klassieke quiche lorraine: altijd goed!
Voor een vegetarische optie, probeer onze pithivier met doperwten, een prachtige hartige taart gevuld met groenten en kaas.
En vergeet niet de hartige crêpe met ei of de galette met pesto eens te maken, beide heerlijke keuzes voor vegetarische liefhebbers van de Franse keuken.
Of je nu kiest voor de vertrouwde smaken van Franse broodjes of jezelf (en je gezin) wil verwennen met hartige specialiteiten zoals steak tartare, een Franse lunch brengt je dichter bij de tijdloze culinaire tradities van Frankrijk.
Dus, laat jezelf verwennen door de Franse smaken en geniet van een lunch die draait om pure, onvervalste genoegens.
Eventueel met een goed glas wijn erbij.
Bon appétit!

Ashley Ramos
2025-07-18 00:08:05
Count answers
: 3
Er zijn twee belangrijke pieken in de dag van een volwassene, tussen 12.00 en 13.30 uur, voor de lunch, en tussen 19.00 en 20.30 uur, voor het diner.
Met zijn kilometerslange dramatische kustlijn die enkele van 's werelds beste vis en zeevruchten serveert, tot zijn velden en bergen waar alle soorten vlees en groenten op de dagelijkse markten te vinden zijn, draait alles in de Franse keuken om plaatselijke ingrediënten en verse streekproducten.
Onze JRE chefs zijn er trots op dat ze koken met wat de velden en waterwegen van Frankrijk te bieden hebben.
Het is altijd zeer verrassend voor een bezoeker om te zien dat de Fransen overal in het land op bijna hetzelfde tijdstip tot stilstand komen om hun maaltijd te nuttigen.
En dat is alleen nog maar het eten, als we beginnen te kijken naar de wijnbouw, kun je niet beter krijgen dan Frankrijk, van zijn robuuste Bordeauxs tot zijn sprankelende Champagnes, geboren uit de wijngaarden van eeuwen geleden, er is iets om elke smaakpapillen te behagen.
Een leuke statistiek is dat om 12.30 uur 57% van de Fransen bezig is met eten, tegenover 38% van de Belgen, 20% van de Duitsers en slechts 14% van de Britten.
Het is duidelijk een cultureel en historisch feit, maar het is ook deze regelmaat van deze maaltijden en de gezellige betekenis die zij eraan geven, waarbij 80% van de maaltijden in gezelschap wordt gegeten, die hen voor zwaarlijvigheid zou behoeden.
Wanneer u in Frankrijk voor de lunch wordt uitgenodigd, verwacht dan niet dat u zich hoeft te haasten, maar leun achterover, ontspan en wees erop voorbereid dat de wereld op zijn kop wordt gezet.