Wat is de psychologie achter desserts?

Pien van Kasteelen
2025-07-17 15:24:17
Count answers
: 4
Het zit in onze natuur, ons lichaam houdt van zoet en vet eten. Als baby wordt je gevoed met melk, dat bestaat uit suiker en vet. Een bijzondere combinatie vanuit de natuur en bedoeld om een zuigeling snel te laten groeien.
Als je aan zoet eten denkt gaat je lichaam zich al voorbereiden op het eten ervan, onder andere door het aanmaken van speeksel. Noorse onderzoekers hebben ook ontdekt dat je maagwand ontspant ter voorbereiding op suikerrijk eten.
Je toetjesmaag ontstaat dus eigenlijk wanneer de maagwand ontspant en er meer ruimte vrijkomt. Van zoetigheid kun je makkelijk dooreten en echt verzadigd raak je er niet van. Wil je verstandig snoepen na het eten? Neem dan een klein stukje pure chocolade.
Lees ook
- Hoe presenteer je dessert op een creatieve manier?
- Wat is het lekkerste toetje ter wereld?
- Wat maakt een dessert aantrekkelijk?
- Hoe kan ik op een creatieve manier presenteren?
- Wat is een pre-dessert?
- Waarom heb je altijd plek voor een toetje?
- Wat zijn de populairste desserts?
- Wat is een typisch Nederlands toetje?
- Waarom geen toetje na het eten?