Hoe presenteer je dessert op een creatieve manier?

Nienke le Guellec
2025-07-17 17:34:03
Count answers
: 1
In een mooi bakje of schaaltje serveren staat leuk, maar er zijn ook meer originele manieren om een toetje te presenteren. Glazen (weck)potjes zijn al een paar jaar een grote trend, maar blijven wat ons betreft leuk om gerechten in te serveren. Bijvoorbeeld een salade of een lekker toetje met prachtige laagjes. Ook fijn: je kunt ze makkelijk van tevoren maken, afsluiten en in de koelkast bewaren.
Een houten plank is ook een optie, vooral als je meer mensen over de vloer hebt. Serveer dan een paar verschillende traktaties op een grote houten plank. Het ziet er gelijk feestelijk uit en iedereen kan pakken wat ze ze willen.
Heb je een dessert dat niet al te groot is of serveer je meerdere toetjes tegelijk? Gebruik dan een (amuse)lepel. Het ziet er gelijk indrukwekkend uit, en al helemaal als je de inhoud garneert met een bijpassend takje cress, koekje of crumble.
Lees ook
- Wat is de psychologie achter desserts?
- Wat is het lekkerste toetje ter wereld?
- Wat maakt een dessert aantrekkelijk?
- Hoe kan ik op een creatieve manier presenteren?
- Wat is een pre-dessert?
- Waarom heb je altijd plek voor een toetje?
- Wat zijn de populairste desserts?
- Wat is een typisch Nederlands toetje?
- Waarom geen toetje na het eten?