Wat is een pre-dessert?

Lieke die Pelser
2025-07-17 20:30:08
Count answers
: 0
Pre-desserts zijn voor zoet wat voorgerechten voor hartig zijn.
Ze zorgen voor een zachte overgang tussen de laatste hartige gerechten op de kaart en de desserts zelf.
De pre-desserts bestaan uit kleine, originele bereidingen, waarbij de creatieve verbeelding van de banketbakker de vrije loop krijgt.
Hij houdt daarbij rekening met de samenstelling van het menu of de keuze van de gerechten van de klant.

Fiene de Haas
2025-07-17 18:47:58
Count answers
: 2
Een pre-dessert, of tussendessert, is een gang die tussen de hoofdmaaltijd en het dessert wordt geserveerd en vaak half hartig en half zoet is en zo de brug vormt naar het ‘echte’ dessert. Het grote verschil met een gewoon dessert is dat het pre-dessert vaak wat luchtiger en minder zoet is en zo de smaakpapillen opwekt voor het echte dessert die daarop volgt.
Lees ook
- Hoe presenteer je dessert op een creatieve manier?
- Wat is de psychologie achter desserts?
- Wat is het lekkerste toetje ter wereld?
- Wat maakt een dessert aantrekkelijk?
- Hoe kan ik op een creatieve manier presenteren?
- Waarom heb je altijd plek voor een toetje?
- Wat zijn de populairste desserts?
- Wat is een typisch Nederlands toetje?
- Waarom geen toetje na het eten?