:

Welke kruiden moet je in de keuken hebben?

Jente Heijman
Jente Heijman
2025-07-17 08:06:08
Count answers : 5
0
Nu wil je natuurlijk weten welke kruiden je écht nodig hebt in de keuken. Dit zijn de standaard kruiden en specerijen die onmisbaar zijn: basilicum peterselie oregano (gedroogd geeft evenveel smaak als vers) tijm paprikapoeder (keuze uit zoet of pittig) kaneel (een zoetmaker voor je warme gerecht) rozemarijn nootmuskaat. Voor wat meer uitdaging… Deze kruiden en specerijen zijn altijd handig om in je rekje te hebben: kerriepoeder laurierblaadjes italiaanse kruiden knoflookpoeder koriander (sommige mensen vinden dit naar zeep smaken) gemberpoeder kardemom (ook lekker in gebak) cayennepeper komijn (deze noot-peperachtige smaak werkt goed in Mexicaanse of Indiase gerechten) venkelzaad (smaak lijkt op anijs en wordt veel in soepen en sauzen gebruikt) steranijs kurkuma (mild bitter en lekker in curry) kervel (lichtzoete, anijsachtige smaak) dragon (de peperachtige, bittere smaak wordt al snel erg sterk) kruidnagel. Ten slotte zou je nog deze heerlijke kruidenmengsels kunnen toevoegen: speculaaskruiden ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel van twintig of meer specerijen) za'atar (gemengd met sesamzaad en sumak) garam Masala (in veel Indiase gerechten gebruikt, zoals tandoori)
Rowan van Straaten
Rowan van Straaten
2025-07-17 06:34:04
Count answers : 3
0
Welk dieet of eetpatroon je ook volgt, smaakmakers zijn onmisbaar. Dus vega, vlees of vis: hierbij de toppers op een rijtje: Peper en zout (Gerookte) paprikapoeder Knoflookpoeder Italiaanse kruiden Kaneel Basilicum Bieslook Munt
Yasmin de Leeuw
Yasmin de Leeuw
2025-07-17 04:28:01
Count answers : 1
0
Kruiden brengen smaak en geur in onze gerechten. In dit blog zetten we de populairste keukenkruiden voor je op een rijtje. 1. Basilicum Basilicum heeft een fris aroma en zoete smaak en staat bekend als “het koninklijke kruid”. 2. Rozemarijn Rozemarijn voegt een aardse, houtachtige smaak toe en is perfect voor het kruiden van geroosterd vlees en groenten. 3. Peterselie Peterselie is een veelzijdig kruid dat vaak wordt gebruikt als garnituur voor soepen, stoofschotels en salades. 4. Tijm Tijm is een krachtige smaakmaker en is onmisbaar in de mediterrane en Franse keuken. 5. Koriander Koriander heeft een frisse, citrusachtige smaak en is een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische, Mexicaanse en Midden-Oosterse keukens.
Iris Bozkurt
Iris Bozkurt
2025-07-17 04:18:03
Count answers : 1
0
Welke kruiden je in huis moet hebben, is eigenlijk afhankelijk van het huis. Of eigenlijk: van de gerechten die in dat huis worden klaargemaakt. In de Aziatische keuken is het ene kruid onmisbaar, terwijl in de Italiaanse keuken weer een ander kruid heel veel wordt gebruikt. In ons overzicht gaan we daarom uit van de basis die in Nederland door de meeste mensen wordt gebruikt. Deze kruiden zijn onmisbaar in de keuken: Peper Zout Kaneel Paprikapoeder Italiaanse kruiden (een handige mix van populaire kruiden) Hiermee upgrade je je kruidenlade: Oregano Rozemarijn Tijm Knoflookpoeder Chilipoeder Komijn Kurkuma Nootmuskaat Kerriepoeder Met deze toevoegingen is je collectie helemaal compleet: Laurierblaadjes Gemberpoeder Kruidnagel Kardemom Venkelzaad Steranijs Natuurlijk zijn er nog véél meer kruiden, maar met deze kom je al heel ver.
Sjoerd de Hoogh
Sjoerd de Hoogh
2025-07-17 03:08:07
Count answers : 6
0
Kruiden zoals selderij, bieslook, peterselie, salie, bonenkruid, tijm, mint, oregano, basilicum, dragon, kervel en dille gesneden zijn over het algemeen vriendelijk en niet scherp. Meest voorkomende kruiden en specerijen in onze keukens zijn: Knoflook, Dragon, Jeneverbes, Marjolein, Bieslook, Laurier, Oregano, Mierikswortel, Peterselie, Dille, Koriander, Kervel, Venkel, Lavendel, Rozemarijn, Selderij, Tuinkers, Munt, Salie, Citroenkruid, Basilicum, Tijm, Knoflook, Dragon, Jeneverbes, Marjolein, Bieslook, Laurier ,Oregano, Mierikswortel, Dille, Koriander, Anijs, Kerrie, Saffraan, Paprikapoeder, Foelie, Kruidnagel Peper, Vanille, Gember, Laos, Pepers, Zeezout, Kaneel, Nootmuskaat, Piment en Citroengras.