:

Waarom is Frankrijk zo populair qua eten?

Bas Yüksel
Bas Yüksel
2025-07-17 01:46:43
Count answers : 3
0
Frankrijk is synoniem met alle gastronomische geneugten die je je maar kunt voorstellen. UNESCO erkende de culturele relatie van het Franse volk tot voedsel, in hun manier van eten en koken, en in hun manier van de maaltijd gebruiken. Het is een hele kunst van de tafel, waarin lekker eten, gezelligheid en conversatie samengaan, die belangrijke elementen van de Franse beschaving en identiteit zijn geworden. Met zijn kilometerslange dramatische kustlijn die enkele van 's werelds beste vis en zeevruchten serveert, tot zijn velden en bergen waar alle soorten vlees en groenten op de dagelijkse markten te vinden zijn, draait alles in de Franse keuken om plaatselijke ingrediënten en verse streekproducten. Onze JRE chefs zijn er trots op dat ze koken met wat de velden en waterwegen van Frankrijk te bieden hebben. Het is duidelijk een cultureel en historisch feit, maar het is ook deze regelmaat van deze maaltijden en de gezellige betekenis die zij eraan geven, waarbij 80% van de maaltijden in gezelschap wordt gegeten, die hen voor zwaarlijvigheid zou behoeden.
Jari Timmermans
Jari Timmermans
2025-07-17 00:07:02
Count answers : 0
0
De Fransen houden van lekker eten en zij nemen daar graag de tijd voor. Men eet in Frankrijk, net als bij ons, drie maaltijden per dag maar het accent ligt daarbij op het warme middagmaal: het déjeuner. De Fransman neemt ruim de tijd om tussen 12.00 uur en 14.00 uur te gaan zitten en uitgebreid te eten, zelfs op werkdagen. De lunch is de belangrijkste van de dag, veel Fransen gaan tijdens de lunch uitgebreid eten. De prijzen die tussen 12.00 uur en 14.00 uur voor een "plat du jour" worden gevraagd zijn beduidend lager dan als u à la carte bestelt. U kunt dan vaak voor een tientje al een heel menu krijgen. Deze maaltijd bestaat traditioneel uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Veel Fransen houden ervan vooral op zondag urenlang te tafelen met vrienden of familie. Al dat lekkers wordt traditioneel "weggespoeld" met een goed glas wijn!