:

Wat eten de meeste mensen in Frankrijk?

Stan Mulders
Stan Mulders
2025-08-08 15:55:42
Count answers : 30
0
Een maaltijd is voor de Fransen eigenlijk geen maaltijd als het geen driegangenmenu is. Franse snacks zijn een onmisbaar element in de Franse eetgewoonten. Kaasliefhebbers, opgelet, Franse eetgewoonten zijn niet compleet zonder lekker veel kaas. Stokbrood en rode wijn bij het eten zijn de basis voor een Franse maaltijd.
Floortje Arts
Floortje Arts
2025-07-26 19:29:46
Count answers : 32
0
De Fransen zijn nog steeds erg gehecht aan het ritueel van de drie hoofdmaaltijden per dag, ontbijt, lunch en diner, of dat nu thuis of uit eten is. Er zijn twee belangrijke pieken in de dag van een volwassene, tussen 12.00 en 13.30 uur, voor de lunch, en tussen 19.00 en 20.30 uur, voor het diner. Een leuke statistiek is dat om 12.30 uur 57% van de Fransen bezig is met eten, tegenover 38% van de Belgen, 20% van de Duitsers en slechts 14% van de Britten. Het is duidelijk een cultureel en historisch feit, maar het is ook deze regelmaat van deze maaltijden en de gezellige betekenis die zij eraan geven, waarbij 80% van de maaltijden in gezelschap wordt gegeten, die hen voor zwaarlijvigheid zou behoeden.

Lees ook

Wat is een traditioneel Frans gerecht?

De steak tartare is een heerlijke lunch of voorgerecht. Het typisch Franse gerecht wordt vers aan ta Lees meer

Waarom is Frankrijk zo populair qua eten?

Frankrijk is synoniem met alle gastronomische geneugten die je je maar kunt voorstellen. UNESCO erke Lees meer

Lucas Verbeek
Lucas Verbeek
2025-07-26 19:11:28
Count answers : 34
0
De Fransen eten heel anders dan de Nederlanders, maar dan ook werkelijk echt heel anders. De Fransman doet het veel bescheidener met een stukje stokbrood of een croissant, wat jam met koffie of thee of warme chocolademelk. Een Franse lunch bestaat meestal uit een viergangen maaltijd. Ze beginnen met een salade, als hoofdgerecht een goed stuk vlees of vis met een beetje groenten erbij, soms wat friet. Dan komt de kaasplank op tafel. De maaltijd wordt afgerond met een kopje koffie. De Fransman neemt er de tijd voor, het is immers het belangrijkste moment van de dag. Omdat de meeste Fransen tussen de middag buiten de deur eten, bieden alle restaurants, alleen tussen de middag, een “menu du jour” of “plat du jour” aan. Er staat meestal ergens een schoolbord met een drie -of vier gangen menu die in de regel wordt aangeboden tussen de 11 en 14 euro. Het avondmaal is in principe ook warm maar minder uitgebreid. Een maaltijdsoep, kliekjes van de vorige dag, etc. De Fransen eten nooit vóór acht uur.
Silke Brievingh
Silke Brievingh
2025-07-17 06:42:33
Count answers : 32
0
De Fransen eten minder vlees. De afgelopen 20 jaar daalde de Franse vleesconsumptie met 13%. Onder hogeropgeleiden was dat zelfs met 20%. Ook noemt 40% van de Fransen zich tegenwoordig flexitariër. Ook eten de Fransen steeds meer kip, in plaats van rood vlees. De Fransen eten meer tussendoortjes: ruim 1 op 3 Fransen maakt zich er dagelijks schuldig aan. Stokbrood hoort nog altijd onlosmakelijk bij een Franse maaltijd: 79% van de Fransen zegt niet zonder brood te kunnen bij het eten.

Lees ook

Wat is een traditie van Frankrijk?

Kerstavond, of Réveillon de Noël, is een gezellige bijeenkomst van families en vrienden die samenkom Lees meer

Hoe is de Franse keuken ontstaan?

Ooit was Parijs berucht om de slechte kwaliteit van de in openbare eetgelegenheden geserveerde maalt Lees meer

Lieve Schipper
Lieve Schipper
2025-07-17 04:18:08
Count answers : 31
0
De meest gegeten Franse eetwaren en gewoontes per maaltijd vind je hieronder. Het liefst met een café au lait en iets zoets. Broodjes als pain au chocolat, oftewel een chocoladecroissant, zijn dan ook erg populair als ontbijt in Frankrijk. Maar ook de eclair, een zoet broodje dat gevuld is met pudding of room, is een geliefde keuze. Verder eten veel Fransen de chocoladepasta nutella bij het ontbijt: dit kan op de typische baguette gegeten worden, maar ook op crêpes. Ook wentelteefjes, in Frankrijk bekend als pain perdu, zijn een gewild ontbijt in Frankrijk. De Fransen eten bij hun lunch graag warm, maar ook een stokbroodje met lekker beleg zoals een fijne Franse kaas wordt hier veel gegeten bij de lunch. Een warme lunch bestaat in Frankrijk vaak uit een salade, een hoofgerecht met vlees of vis, en tot slot een klein toetje. Voor een koude lunch eten Fransen meestal een belegd broodje, maar dit is vaak wel wat uitvoeriger dan in Nederland. Een Frans broodje voor de lunch bestaat meestal uit een baguette met beleg als brie, tonijn, of tomaten met mozzarella. Ook tosti's, zoals een croque monsieur of croque madame, zijn populair als lunchbroodje. Het avondeten is in Frankrijk een belangrijke maaltijd, die meestal samen met familie gegeten wordt. Gerechten met vlees of vis, zoals coq au vin of steak tartare zijn populair, maar de Franse keuken heeft ook genoeg vegetarische opties. Bijvoorbeeld een heerlijke Franse uiensoep of ratatouille, een Franse stoofpot met verschillende groenten. De Fransen zijn dol op een goed dessert. De Franse keuken heeft dan ook een grote variatie aan gebakjes andere toetjes. Een bekende is de galette, een taart of crêpe met zoete vulling. Maar een Frans dessert hoeft niet per se zoet te zijn. De Fransen houden namelijk ook van een kaasplankje na het eten. Liefst met een goed glas rode wijn erbij.