:

Wat eet je in een bistro?

Roos van Geffen
Roos van Geffen
2025-07-15 08:13:06
Count answers : 2
0
Bekende gerechten die je in een Franse bistro eet, zijn uiensoep, confit de canard, steak frites en een klein kaasplankje of een puntje tarte tatin toe. In Parijs zijn de brasseries vaak een stuk groter van formaat dan de bistro-op-de-hoek: het zijn grote eetzalen met spiegels en kroonluchters. Hier kun je van ’s ochtendsvroeg tot ’s avonds laat aanschuiven voor een maaltijd en een glas wijn. De keuze is reuze op de menukaart. Van oesters, fruits de mer en royale porties Elzasser zuurkool tot crème brûlée, je vindt het hier allemaal. Klassiekers op de menukaart zijn oeuf mayonnaise, escargots, Elzasser zuurkool en chocolademousse.
Pim van den Heuvel
Pim van den Heuvel
2025-07-15 08:08:08
Count answers : 2
0
Eten in een bistro Maar wat kun je verwachten van het eten in een bistro? Denk aan simpele, maar smaakvolle gerechten zoals een steak met frites, uiensoep en stoofvlees. Uiteraard verschilt de kaart per bistro, maar vaak zijn er Franse gerechten op te vinden. Het verschil is dat er in een bistro altijd een bar in de zaak staat. Andere woorden voor een bistro zijn eetcafé, petit restaurant. In België wordt voor een bistro ook wel eens het woord taverne gebruikt.
Ayoub Jonker
Ayoub Jonker
2025-07-15 07:21:20
Count answers : 2
0
Van kikkerbilletjes en stoofvlees in de bistro tot kreeftensoep en eendenborstfilet in de brasserie: lekker eten kunnen gasten bij beiden. In Frankrijk bestonden tot die tijd alleen restaurants voor de rijke burgers, maar de bistroformule was al snel succesvol bij het werkvolk.
Sepp van Ghoerle
Sepp van Ghoerle
2025-07-15 04:48:44
Count answers : 1
0
Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus waarin ze gestoofd zijn. Met bonen of zonder bonen? Of zelfs aardappel? Tonijn, ansjovis of allebei? Of de Boeuf Bourguignon nu echt uit de Bourgogne komt is niet zeker te zeggen. Het lijkt een simpel groentegerecht, maar er gaat meer schuil achter ratatouille dan je zou denken. In tegenstelling tot de crème brûlée gaat er in crème caramel ook een heel ei.