:

Wat is het verschil tussen een brasserie en een bistro?

Chloë Koçak
Chloë Koçak
2025-07-15 05:34:35
Count answers : 2
0
Een bistro is een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een kroeg. Een brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. Een brasserie is ‘naar buiten gekeerd’. Dat zie je ook in de omschrijving hierboven terug: een ruime zaal met grote vensters en vaak een terras. Een bistro is veel meer ‘naar binnen gekeerd’. Qua kwaliteit zou de volgorde bistro-brasserie-restaurant zijn.
Bryan van den Velden
Bryan van den Velden
2025-07-15 03:33:04
Count answers : 2
0
Een bistro is van oorsprong een kleine, informele eetgelegenheid die eenvoudige, huiselijke gerechten serveert. Denk aan klassiekers zoals steak frites en coq au vin, geserveerd in een gezellige, intieme setting. Een brasserie daarentegen is doorgaans groter en formeler, met een uitgebreide menukaart die de hele dag door beschikbaar is. Hier kun je terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner. De sfeer is vaak levendig en elegant. Zie het verschil als een café en een grandcafé... Snapte?! Proeflokaal de Gaper en de Gouden Bal zijn café's, Queen en Josh zijn Grandcafé's.