:

Hoeveel kost een diner bij een sterrenrestaurant gemiddeld?

Melissa Gruijl
Melissa Gruijl
2025-07-14 09:09:21
Count answers : 0
0
Gemiddeld betaal je voor een diner bij een restaurant met één Michelin-ster tussen de 75 en 150 euro per persoon. Bij twee sterren ligt dit bedrag al fors hoger, namelijk tussen de 150 en 250 euro. Voor een restaurant met drie sterren betaal je vaak tussen de 250 en 450 euro per persoon. Deze prijzen zijn exclusief drankjes. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat de prijs van een complete maaltijd met wijnarrangement bij een sterrenrestaurant oploopt tot ver boven de 300 euro per persoon. De prijzen in een sterrenrestaurant zijn niet alleen afhankelijk van het aantal sterren of de wijnkeuze. Diverse factoren spelen een rol, waaronder de locatie van het restaurant, de reputatie van de chef-kok, de kwaliteit van de ingrediënten en de exclusiviteit van de gerechten.
Faye Suijker
Faye Suijker
2025-07-14 08:22:24
Count answers : 5
0
Eten bij restaurants met één Michelinster In Nederland hebben we enorm veel restaurants met één Michelinster. Het verschil in prijzen bij de restaurants is best wel groot. Wel weten we dat de prijs bij het eten van deze restaurant tussen de € 70 en de € 150 is. Eten bij restaurants met twee Michelinsterren In vergelijking tot de restaurants met één Michelin-ster, hebben we als land vrij weinig twee Michelin-sterrenrestaurants. Gemiddeld betaal je in Nederland tussen de € 100 en € 200 euro voor het eten in een twee sterrenrestaurant. Eten bij restaurants met drie Michelinsterren De prijs van het eten in één van de twee restaurants beginnen namelijk sowieso al vanaf de € 200 / € 300. Ook hierbij zitten de drankjes niet inbegrepen. Je moet wel bedenken dat er altijd nog extra kosten bij komen als je bijvoorbeeld een lekker wijntje erbij bestelt, of een geheel arrangement.
Roos van Geffen
Roos van Geffen
2025-07-14 08:04:59
Count answers : 2
0
De Librije, Zwolle: 275 euro Inter Scaldes, Kruiningen: 265 euro Flore, Amsterdam: 125 euro Restaurant 212, Amsterdam: 188 euro Spectrum, Amsterdam: 190 euro Ciel Bleu, Amsterdam: 250/595 euro Aan de Poel, Amstelveen: 149 euro De Bokkedoorns, Overveen: 165 euro ’t Nonnetje, Harderwijk: 170 euro François Geurds, Rotterdam: 220 euro Parkheuvel, Rotterdam: 180 euro De Nieuwe Winkel, Nijmegen: 120 euro De Lindenhof, Giethoorn: 165 euro De Groene Lantaarn, Staphorst: 160 euro De Lindehof, Nuenen: 172,50 euro De Treeswijkhoeve, Waalre: 170 euro Tribeca, Heeze: 145 euro Sabero, Roermond: 165 euro Julemont, Wittem: 175 euro Brut172, Reijmerstok: 195 euro Bij restaurants die meerdere menu’s aanbieden is zoveel mogelijk gekozen voor het 8-gangenmenu en anders voor het menu van de chef.
Tess Franse Storm
Tess Franse Storm
2025-07-14 06:44:16
Count answers : 1
0
LIZZ in Gouda is gevestigd in high-end boetiekhotel Weeshuis. Bij LIZZ geloven ze erin dat dineren op sterrenniveau voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het is een plek waar je kennis leert maken met haute cuisine zonder dat het een aanslag is op je portemonnee. Executive chef Remco Kuijpers is verantwoordelijk voor de gerechten. LIZZ* in Gouda € 59 voor 3 gangen Bistro de la Mer* in Amsterdam € 70 voor 3 gangen 't Vlasbloemeken* in Koewacht € 72,50 voor 4 gangen (JRE Menu) Basiliek* in Harderwijk € 75 voor 3 gangen (lunch) en € 105 voor 6 gangen (diner) 't Raedthuys* in Duiven € 79,50 voor 4 gangen
Angelina Hulskes
Angelina Hulskes
2025-07-14 06:24:38
Count answers : 4
0
Sterrenrestaurants hebben over het algemeen het imago duur te zijn. De Michelinster leidt gasten naar restaurants waar hen memorabele momenten staan te wachten. Daar staat uiteraard een zekere prijs tegenover, al is het vooroordeel dat dergelijke restaurants per definitie duur zijn onterecht. De gids heeft een lijst met vijftien restaurants samengesteld waar voor een relatief lage prijs op sterrenniveau gegeten kan worden. Basiliek biedt bijvoorbeeld 3 gangen lunch voor 55 euro en 5 gangen menu aan 75 euro, terwijl Bistro de la Mer voor-, hoofd- en nagerecht à la carte voor gemiddeld 70 euro aanbiedt. Eden biedt een 5-gangen menu aan 72 euro, Noble Kitchen een 5-gangenmenu aan 80 euro en ’t Vlasbloemeken een 4-gangen menu vanaf 72,50 euro. Ook zijn er opties zoals Vigor met een 4-gangen menu voor 88 euro en LIZZ met een 4-gangen menu aan 85 euro. De prijzen van een diner bij een sterrenrestaurant variëren dus, maar gemiddeld kun je verwachten tussen de 50 en 90 euro te betalen voor een maaltijd.