Hoe worden sterren toegekend aan restaurants?

Chris Groenestein
2025-07-14 04:16:55
Count answers
: 4
De MICHELIN sterren zijn de hoogste erkenningen die inspecteurs van MICHELIN aan restaurants toekennen.
Deze sterren wijzen op de beste culinaire ervaringen.
Vaak wordt gedacht dat er meer bij komt kijken, maar deze sterren worden uitsluitend toegekend op basis van de kwaliteit van het eten.
De inspecteurs houden geen rekening met de service, het servies of ambiance van een restaurant.
Ze worden genoteerd, maar spelen geen doorslaggevende rol bij de beslissing om een restaurant wel of niet te onderscheiden.
Ze kijken enkel naar de kwaliteit van de producten, beheersing van kooktechnieken, harmonie van smaken, persoonlijkheid van de keuken en de consistentie van de service gedurende het hele menu en tussen de bezoeken door.
Lees ook
- Welke sterrenrestaurants in Nederland zijn betaalbaar?
- Wat betekent rising star menu?
- Hoeveel kost een diner bij een sterrenrestaurant gemiddeld?
- Waarom krijgen restaurants een Michelinster?
- Hoeveel fooi moet ik geven bij een Michelin-sterrenrestaurant?
- Wat is het goedkoopste sterrenrestaurant ter wereld?
- Wat is het beste restaurant in Nederland met Michelinsterren?
- Wat is de betekenis van de uitdrukking rising star?
- Wat is een rising star?