:

Welke sterrenrestaurants in Nederland zijn betaalbaar?

Ilse Nguyen
Ilse Nguyen
2025-08-11 16:57:16
Count answers : 36
0
Nederland is de negende plek voor een betaalbaar Michelin-sterrenrestaurant. Rotterdam is een gastronomische krachtpatser en thuisbasis van negen Michelin-sterrenrestaurants, waarvan er drie twee van de felbegeerde sterren verdienen. Voor een gemiddeld geprijsd menu van €183, is uit eten gaan in Rotterdam ook zeer betaalbaar in vergelijking met zijn internationale collega’s of onze hoofdstad Amsterdam.
Jayson Vermeulen
Jayson Vermeulen
2025-07-28 18:53:42
Count answers : 27
0
Hier zijn drie van de betaalbaarste plekken om sterrenwaardig te eten in Nederland. 60 euro voor een 3-gangendiner bij sterrestaurant Zoldering in Amsterdam Chef’s menu bij Eden in Valkenswaard is overheerlijk betaalbaar À-la-carte-diner bij De Juwelier kost ook slechts 60 euro

Lees ook

Hoe worden sterren toegekend aan restaurants?

De MICHELIN sterren zijn de hoogste erkenningen die inspecteurs van MICHELIN aan restaurants toekenn Lees meer

Wat betekent rising star menu?

't Ambachthuys is zonder twijfel geselecteerd als Rising Star. 't Ambachthuys serveert dan ook gast Lees meer

Berat van Baalen
Berat van Baalen
2025-07-28 14:00:15
Count answers : 38
0
Eten in een Michelin-restaurant hoeft niet meteen een aanslag te zijn op je portemonnee. Een aantal restaurants is heel betaalbaar. Een hiervan is Valuas in Venlo. Dit restaurant heeft al een ster sinds 2005 en je betaalt hier 16,50 euro per gerecht voor een driegangenmenu dat je zelf kan samenstellen. Wil je culinair eten in Amsterdam, dan is Sinne een goede optie. Hier betaal je 45 euro voor een driegangenmenu. Vergelijkbaar in het noorden van het land is restaurant De Swarte Ruijter in Holten (60) in Overijssel. Je betaalt daar voor gerechten rond de 16 euro.
Marit van Luyssel
Marit van Luyssel
2025-07-28 13:25:35
Count answers : 38
0
Vorige week maakte Michelin al bekend dat Nederland vijftien nieuwe Bib Gourmand-restaurants telt. Dat zijn eetgelegenheden met een opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding. Inter Scaldes (Kruiningen) Kruiningen: van 285 euro naar 265 euro (-7,55%) 't Nonnetje (Harderwijk) van 180 euro naar 170 euro (-5,56%) Aan de Poel (Amstelveen) van 159 euro naar 159 euro (0%) Restaurant 212 (Amsterdam) van 228 euro naar 228 euro (0%) Tribeca (Heeze) van 145 euro naar 145 euro (0%) De Lindehof (Nuenen) van 182,50 euro naar 182,50 euro (0%) Parkheuvel (Rotterdam) van 195 euro naar 195 euro (0%)

Lees ook

Hoeveel kost een diner bij een sterrenrestaurant gemiddeld?

LIZZ in Gouda is gevestigd in high-end boetiekhotel Weeshuis. Bij LIZZ geloven ze erin dat dineren o Lees meer

Waarom krijgen restaurants een Michelinster?

De Franse graadmeter bestaat uit drie niveaus: restaurants met één ster hebben een uitstekende keuke Lees meer

Zakaria van der Meulen
Zakaria van der Meulen
2025-07-28 00:02:47
Count answers : 28
0
De gids heeft, op alfabetische volgorde, een lijst met vijftien restaurants samengesteld waar voor een relatief lage prijs op sterrenniveau gegeten kan worden: Basiliek*, Harderwijk 3 gangen lunch voor 55 euro, 5 gangen menu aan 75 euro Bistro de la Mer*, Amsterdam Voor-, hoofd- en nagerecht à la carte voor gemiddeld 70 euro Brass Boer Thuis*, Zwolle 4 gangen verrassingsmenu aan 70 euro Cheval Blanc*, Heemstede 3 gangen lunch voor 55 euro, 4 gangen menu aan 75 euro De Juwelier*, Amsterdam Voor-, hoofd- en nagerecht à la carte voor gemiddeld 60 euro De Kas*, Amsterdam 3 gangen lunch voor 50 euro, 5 gangen menu (diner) aan 73 euro De Woage*, Gramsbergen 4 gangen verrassingsmenu aan 69,50 euro Eden*, Valkenswaard 3 gangen lunch voor 48 euro, 4 gangen chef’s menu aan 60 euro (enkel woensdag, donderdag en zondagmiddag), 5 gangen menu aan 72 euro LIZZ*, Gouda 3 gangen menu aan 59 euro (enkel op woensdag, donderdag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag), 4 gangen menu aan 85 euro Marrees*, Weert Lunchmenu voor 49,50 euro, 4 gangen menu aan 80 euro Noble Kitchen*, Cromvoirt Voor-, hoofd- en nagerecht à la carte mogelijk vanaf 40 euro, 2-gangenlunch aan 40 euro, 5-gangenmenu aan 80 euro ’t Raedhuys*, Duiven 4 gangenmenu voor 72,50 euro Vigor*, Vught 2 gangen businesslunch voor 42 euro, 4 gangenmenu voor 88 euro ’t Vlasbloemeken*, Koewacht 2 gangenlunch voor 44,50 euro (enkel op woensdag, donderdag en vrijdag), 4 gangenmenu vanaf 72,50 euro (enkel op woensdag, donderdag en voor de lunch), 3 gangen schaaldierenmenu voor 85 euro Zoldering*, Amsterdam Voor-, hoofd- en nagerecht à la carte voor gemiddeld 60 euro En nog een kleine tip: de lunch is meestal de beste optie om voor zachtere prijzen culinair verwend te worden.
Mats Özkan
Mats Özkan
2025-07-14 05:56:19
Count answers : 30
0
En dat kan door heel het land, bij bijvoorbeeld een van deze bestaalbare sterrenrestaurants: Zoldering in Amsterdam, Eden in Waalre, Marrees in Weert, De Kas in Amsterdam, Brass Boer Thuis in Zwolle, Lizz in Gouda en De Juwelier in Amsterdam. Zoldering in Amsterdam ligt in het hart van Amsterdam, een sterrenrestaurant waar je al voor gemiddeld €60 kunt genieten van een voor-, hoofd- en nagerecht. Eden in Valkenswaard is een goede optie voor degenen die in het zuiden des lands hoge kwaliteit voor een lage prijs willen eten. Marrees in Weert combineert vakmanschap met een toegankelijke sfeer, waardoor je geniet van gerechten van topkwaliteit tegen een eerlijke prijs. De Kas in Amsterdam serveert gerechten die volledig draaien om seizoensgebonden ingrediënten, vaak rechtstreeks uit eigen tuin. Brass Boer Thuis in Zwolle is een wat toegankelijker restaurant, met een Michelinster, maar is desondanks een stuk betaalbaarder. Lizz in Gouda serveert verrassende gerechten vanover te hele wereld. De Juwelier in Amsterdam heeft een Michelinster, maar is hartstikke betaalbaar. Prijs: voor-, hoofd- en nagerecht à la carte voor gemiddeld 60 euro. Prijs: 3 gangen lunch voor 48 euro, 4 gangen chef’s menu á 60 euro (enkel woensdag, donderdag en zondagmiddag), 5 gangen menu aan 72 euro. Prijs: lunchmenu voor 49,50 euro, 4 gangen menu á 80 euro. Prijs: 3 gangen lunchmenu voor 50 euro, 5 gangen menu (diner) á 73 euro. Prijs: 4 gangen verrassingsmenu aan 70 euro. Prijs: 3 gangen menu á 59 euro (enkel op woensdag, donderdag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag), 4 gangen menu aan 85 euro. Pijs: voor-, hoofd- en nagerecht à la carte voor gemiddeld 60 euro.

Lees ook

Hoeveel fooi moet ik geven bij een Michelin-sterrenrestaurant?

Hoeveel fooi geven bij een Michelin-sterrenrestaurant? Ik eet meestal niet in dit soort etablisseme Lees meer

Wat is het goedkoopste sterrenrestaurant ter wereld?

Hostellerie La Montagne in het Franse Colombey-les-Deux-Églises is de plek waar je het goedkoopst ee Lees meer

Fabian Osterhoudt
Fabian Osterhoudt
2025-07-14 05:44:53
Count answers : 30
0
Eervolle vermelding: Sinne in Amsterdam, Nederland Jaaa, de enige Nederlandse vermelding van de top 50 goedkoopste Michelinsterren restaurants ter wereld is Sinne in Amsterdam. Wat toevallig ook één van mijn favorieten is: echt een aanrader. Super lekker eten en hele leuke bediening. Het lunchmenu kost je €39, wat heel prima is natuurlijk, maar het voordeligste menu voor diner is €45, wat ik ook een hele schappelijke prijs vind.
Aaron de Gruson
Aaron de Gruson
2025-07-14 03:35:31
Count answers : 31
0
LIZZ in Gouda is gevestigd in high-end boetiekhotel Weeshuis. Bij LIZZ geloven ze erin dat dineren op sterrenniveau voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het is een plek waar je kennis leert maken met haute cuisine zonder dat het een aanslag is op je portemonnee. Executive chef Remco Kuijpers is verantwoordelijk voor de gerechten. Je kunt hier 3 gangen krijgen voor 59 euro. Bistro de la Mer brengt Parijse sferen naar het hart van Amsterdam. Opvallend is de oesterbar die bij binnenkomst direct in het oog springt. Visgerechten staan centraal bij de bistro. Je kunt hier 3 gangen krijgen voor 70 euro. 't Vlasbloemeken biedt een JRE Menu van 4 gangen voor 72,50 euro. Bij 't Vlasbloemeken wordt gewerkt met lokale- en seizoenproducten. Gastvrouw Bianca zorgt altijd voor een passend wijnvoorstel. Basiliek in Harderwijk biedt een 3-gangendiner voor 75 euro en een 6-gangendiner voor 105 euro. Yornie van Dijk is eigenaar van de zaak en aanhanger van de Nordic Cuisine. Intensiteit typeert zijn keuken met een focus op friszurigheid. 't Raedthuys biedt een 4-gangenmenu voor 79,50 euro. Chef de cuisine Hans van Engelsen is klassiek opgeleid, maar kookt met verrassende en nieuwe technieken. Duurzaamheid staat centraal bij ’t Raedthuys, in samenwerking met lokale producenten. Gastvrouw en sommelier Karina van der Kolk speelt met de wijnen in op de rijke smaken.

Lees ook

Wat is het beste restaurant in Nederland met Michelinsterren?

In Nederland heeft slechts één restaurant het maximale aantal van drie sterren: Restaurant De Librij Lees meer

Wat is de betekenis van de uitdrukking rising star?

Rising I betekent (op)rijzend, opkomend, in opkomst zijnd. Rising fourteen betekent bijna 14 jaar z Lees meer