:

Hoe heten alle gangen in een menu?

Amélie van der Laar
Amélie van der Laar
2025-07-13 06:30:50
Count answers : 1
0
De drie gangen heten: Voorgerecht; dit is vaak een lichte maaltijd. Vaak is dit een salade, klein brood of soep. Hoofdgerecht; dit is groter en machtiger dan het voorgerecht. Nagerecht (of dessert); dit is het laatste gerecht. Soms kan men ook nog een vierde gerecht bestellen; een tussengerecht. Dit is een kleine maaltijd en komt meestal tussen het voorgerecht en hoofdgerecht. Bij het hoofdgerecht kan soms ook nog een bijgerecht besteld worden. Dit is een klein gerecht wat bij een andere gerecht als extraatje komt.
Noëlle Güler
Noëlle Güler
2025-07-13 05:11:42
Count answers : 2
0
Het menu in een restaurant is de geschreven presentatie van gerechten, de zogenaamde gangen, of maaltijden die uit verschillende gerechten zijn samengesteld. Een menu kan uit verschillende gangen bestaan, waaronder voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. De meest eenvoudige menu's bestaan uit drie gangen: voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Er bestaan daarnaast ook andere soorten menu's, zoals een Menu dégustation, bestaande uit veel kleine gerechten of een Menu surprise, waarbij de keuze van het restaurant is. Ook zijn er thema menu's zoals een aspergemenu. Verder bestaan er ook nog een aantal vaste menu's, met een of meerdere gangen: Vast menu - De gast kan geen keuze over het inhoudelijke van het menu maken. Keuzemenu - De gast kan een keuze maken uit verschillende vaste menu's. À la carte - De gast stelt met behulp van een menukaart zijn eigen menu samen. Er zijn daarnaast nog een aantal vaste menu's: - Menu dégustation - Menu surprise - Menu du marché - Themamenu - Menu gastronomique