:

Waarom geen prijzen op menukaart?

Thomas van Ommeren
Thomas van Ommeren
2025-08-13 00:21:07
Count answers : 24
0
Waarom worden er geen prijzen op de menukaart vermeld? De ondernemers passen menu-engineering toe om de marge te beschermen tegen kleine prijsverhogingen of eigen miscalculaties, waardoor grote financiële gevolgen kunnen ontstaan. Deze aanpak helpt ondernemers zoals Greg Amse omelukraak geen euro extra te vragen voor supplementen op hun burgers zonder inzicht in de marge. Ondernemers zoals Amse gebruiken liever strategieën zoals het aanpassen van de portionering of het zoeken naar alternatieve ingrediënten om de kostprijs te drukken wanneer de marge slinkt. Deze methode levert hen een gezonde bedrijfsvoering op, maar ze werken niet met dynamische prijzen en passen hun verkoopprijzen alleen aan als de kaart verandert. Het programma heeft een automatische koppeling met veel leveranciers, dus ze zien de veranderende marges bijna in real time.
Mats Özkan
Mats Özkan
2025-08-12 22:46:48
Count answers : 24
0
HorecaTot de horeca behoren ondernemingen waar de consument ter plaatse producten en diensten kan consumeren, zoals cafés en restaurants. Een eerste belangrijk aandachtspunt voor horeca is dat consumenten de prijzen moeten kunnen raadplegen vooraleer ze de verkoopruimte betreden. Voor dranken mag je je voor de lijst die van buitenaf te bekijken is, beperken tot de meest representatieve soorten van je assortiment. Binnen de verbruiksruimte moet je dan wel een volledige lijst kunnen voorleggen. De consument moet zich steeds een volledig beeld kunnen vormen van de gehanteerde prijzen. Je moet dus ook de dagprijzen specifiëren, eventueel door een bijlage bij de prijskaart. Je hoeft dus niet op je menukaart te vermelden dat btw en diensten inbegrepen zijn, want je bent wettelijk verplicht om de totaalprijs te vermelden.

Lees ook

Wat is de oorsprong van het woord "restaurant"?

Restaurants daarentegen hebben een breder en meer gevarieerd ontstaansverhaal. Ze bestonden al in ve Lees meer

Waarom heten menu's menu's?

Menu is een het-woord. Wat staat er op het menu? Kun jij lezen wat er op dat menu staat? Ik moet nog Lees meer

Matthias Huijzing
Matthias Huijzing
2025-08-12 19:45:15
Count answers : 19
0
Het is voor het restaurant ondoenlijk om maandelijks alle prijzen aan te passen op de menukaarten, in het kassasysteem en op de website. De toeslag van 10% inflatie staat daarom op de menukaart vermeld. Het staat er echt, maaromboordien mensen dit niet lezen, kan ik er niets aan doen
Lieke van Praagh
Lieke van Praagh
2025-08-03 19:14:38
Count answers : 19
0
Om een of andere reden gebeurt het meest met alcoholische drankjes, waarvan de prijzen meer variëren dan bij elk ander menu-item. De prijs vragen is heel onhandig, want je wilt normaal meerdere dingen vergelijken en het bedienend personeel kent waarschijnlijk niet alle prijzen uit het hoofd. Het is gewoon echt slecht design om de prijzen weg te laten. Ik snap dat prijzen extra ruimte op het menu innemen, maar bovenal moet grafisch design functioneel zijn. Maak het menu groter, voeg een pagina toe, maak het lettertype kleiner, verminder de witregels, verkleint de marges, maak de decoratieve plaatjes kleiner, wat dan ook. Als je wilt, kan het.

Lees ook

Waar staat menu voor?

Het menu in een restaurant is de geschreven presentatie van gerechten of maaltijden die uit verschil Lees meer

Hoe heten alle gangen in een menu?

Het menu in een restaurant is de geschreven presentatie van gerechten, de zogenaamde gangen, of maal Lees meer

Johanna Galijn
Johanna Galijn
2025-08-02 19:46:10
Count answers : 18
0
Waarom staan de prijzen van alcoholische dranken niet altijd op de kaart in bars en restaurants? Ik heb gemerkt dat veel restaurants en bars de prijzen van alcoholische dranken niet altijd tonen. Waarom staan ze niet op de menukaarten of borden? Is het gewoon een gewoonte of zijn er regels die dit voorschrijven?
Merijn Çetin
Merijn Çetin
2025-07-24 04:11:39
Count answers : 26
0
Het is steeds meer een trend aan het worden om zoveel mogelijk van de prijs weg te laten van de menukaart, om mensen af te leiden van de kosten. Volgens het ACM (Autoriteit consument en markt) en rijksoverheid.nl wordt gezegd dat je altijd de prijs moet vermelden. Moet ik dat dan beschouwen als 'bijkomende kosten' want volgens het ACM hoeven deze niet betaald te worden als deze niet worden vermeld.
Ivy Goudriaan
Ivy Goudriaan
2025-07-13 03:19:52
Count answers : 19
0
Tenzij jouw concept inzet op uiterst lage prijzen, dan zet je je prijzen niét prominent op je kaart. De prijs is uiteindelijk het meest onprettige deel van de avond. Daar wil je de gast zo weinig mogelijk mee confronteren. En jij wil natuurlijk ook dat de gasten eerst naar de producten kijken, en pas in tweede instantie naar de prijzen.