:

Sinds wanneer gebruiken restaurants menukaarten?

Amélie van der Laar
Amélie van der Laar
2025-07-25 06:10:09
Count answers : 35
0
Restaurants met een menukaart en dus de mogelijkheid om te kiezen wat je wilde eten ontstonden in Parijs aan het eind van de 18e eeuw. Het eerste restaurant werd geopend in 1765 door de Franse kok A.Boulanger. Of toch in Spanje, Sobrino de Botin werd in 1725 geopend in Madrid, Spanje.
Nina de Leeuw
Nina de Leeuw
2025-07-13 03:20:01
Count answers : 32
0
Er is geen informatie over wanneer restaurants menukaarten beginnen te gebruiken.

Lees ook

Wat is de oorsprong van het woord "restaurant"?

Restaurants daarentegen hebben een breder en meer gevarieerd ontstaansverhaal. Ze bestonden al in ve Lees meer

Waarom heten menu's menu's?

Menu is een het-woord. Wat staat er op het menu? Kun jij lezen wat er op dat menu staat? Ik moet nog Lees meer

Jesper Said
Jesper Said
2025-07-13 01:29:59
Count answers : 26
0
Lees mee in zes menukaarten van honderd jaar geleden. Waar? Grand-Café Restaurant Coomans, Rotterdam Wanneer? September 1922 Waar? Café-Restaurant L'Espérance, Den Haag Wanneer? Januari 1933 Waar? Restaurant De Industrieele Club, Arnhem Wanneer? Oktober 1919 Waar? Café-Restaurant Het Zuid, Den Haag Wanneer? Mei 1929 Waar? Restaurant J.F. Quaadvliet, Den Bosch Wanneer? April 1922 Waar? Restaurant Het Wijnvat, Amsterdam Wanneer? Oktober 1923
Kyano Hulst
Kyano Hulst
2025-07-13 01:08:16
Count answers : 40
0
Lees mee in zes menukaarten van honderd jaar geleden. Jonge groenten Waar? Grand-Café Restaurant Coomans, Rotterdam Wanneer? September 1922 Hoe duur? 2 gulden Wat? Ossestaartsoep, Vleescroquetten, Tongenfilets met peterseliesaus, Gebraden lamsbout met jonge groenten, Vruchten-IJs Utrechts Archief Gezelligheid in Café-Restaurant De Vereeniging in Utrecht, circa 1932. Snijboonen Waar? Café-Restaurant L'Espérance, Den Haag Wanneer? Januari 1933 Hoe duur? 1,75 gulden Wat? Garnalen-Mayonnaise, Bloemkoolsoep, Kalfscotelet met snijboonen, Versche aardappelen, Ananas-Pudding Gekookte tong Waar? Restaurant De Industrieele Club, Arnhem Wanneer? Oktober 1919 Hoe duur? 2,50 gulden Wat? Groentensoep, Gekookte tong met peterseliesaus, Koude osselende met tartare saus, Worteltjes, Pudding Utrechts Archief Bedrijfsetentje in het Jaarbeursrestaurant in Utrecht, 1932. Piepkuiken Waar? Café-Restaurant Het Zuid, Den Haag Wanneer? Mei 1929 Hoe duur? 2,50 gulden Wat? Portugeesche eieren, Koninginnesoep, Ragoutbroodje, Gefileerde tarbot met witte wijnsaus, Gebraden piepkuiken met fijne ingelegde vruchten, Frambozen-ijs of fruit Zwezerik-pasteitje Waar? Restaurant J.F. Quaadvliet, Den Bosch Wanneer? April 1922 Hoe duur? 1,75 gulden Wat? Bouillonsoep, Zwezerik-pasteitje, Runderhaas, Doperwten, Aardappelen, Chocoladepudding met vanillesaus In het filmpje: een restaurantinnovatie uit Minneapolis (VS) in 1926 die helaas nooit echt is doorgebroken. Schildpadsoep Waar? Restaurant Het Wijnvat, Amsterdam Wanneer? Oktober 1923 Hoe duur? 2,50 gulden Wat? Schildpadsoep, Versche Hollandsche zalm met peterseliesaus, Aardappelen, Ossenhaas, Brusselsch lof, Pommes frites, Chipolata pudding, Fruit, Dessert Quest Historie Pubquiz voor thuis Houd jij van geschiedenis? Dan word jij vast blij van onze speciale Quest Historie Pubquiz voor thuis. Met tachtig vragen over vroeger beleef je samen met je pubquizteam een historische avond. Bestel 'm hier

Lees ook

Wat zijn de openingstijden van de winkels in Groningen op zondag?

Winkels mogen op zondag open zijn van 12.00 tot 22.00 uur. Op de meeste andere feestdagen gelden de Lees meer

Waarom geen prijzen op menukaart?

Tenzij jouw concept inzet op uiterst lage prijzen, dan zet je je prijzen niét prominent op je kaart. Lees meer

Anna Gervais
Anna Gervais
2025-07-12 22:24:55
Count answers : 34
0
Restaurants met een menukaart en dus de mogelijkheid om te kiezen wat je wilde eten ontstonden in Parijs aan het eind van de 18e eeuw. Het eerste restaurant werd geopend in 1765 door de Franse kok A.Boulanger. Of toch in Spanje? De Fransen schrijven natuurlijk graag culinaire geschiedenis, maar toch is er een restaurant dat nog ouder is dan die van Boulanger. Sobrino de Botin werd in 1725 geopend in Madrid, Spanje.