Lees mee in zes menukaarten van honderd jaar geleden. Jonge groenten
Waar? Grand-Café Restaurant Coomans, Rotterdam
Wanneer? September 1922
Hoe duur? 2 gulden
Wat? Ossestaartsoep, Vleescroquetten, Tongenfilets met peterseliesaus, Gebraden lamsbout met jonge groenten, Vruchten-IJs
Utrechts Archief
Gezelligheid in Café-Restaurant De Vereeniging in Utrecht, circa 1932.
Snijboonen
Waar? Café-Restaurant L'Espérance, Den Haag
Wanneer? Januari 1933
Hoe duur? 1,75 gulden
Wat? Garnalen-Mayonnaise, Bloemkoolsoep, Kalfscotelet met snijboonen, Versche aardappelen, Ananas-Pudding
Gekookte tong
Waar? Restaurant De Industrieele Club, Arnhem
Wanneer? Oktober 1919
Hoe duur? 2,50 gulden
Wat? Groentensoep, Gekookte tong met peterseliesaus, Koude osselende met tartare saus, Worteltjes, Pudding
Utrechts Archief
Bedrijfsetentje in het Jaarbeursrestaurant in Utrecht, 1932.
Piepkuiken
Waar? Café-Restaurant Het Zuid, Den Haag
Wanneer? Mei 1929
Hoe duur? 2,50 gulden
Wat? Portugeesche eieren, Koninginnesoep, Ragoutbroodje, Gefileerde tarbot met witte wijnsaus, Gebraden piepkuiken met fijne ingelegde vruchten, Frambozen-ijs of fruit
Zwezerik-pasteitje
Waar? Restaurant J.F. Quaadvliet, Den Bosch
Wanneer? April 1922
Hoe duur? 1,75 gulden
Wat? Bouillonsoep, Zwezerik-pasteitje, Runderhaas, Doperwten, Aardappelen, Chocoladepudding met vanillesaus
In het filmpje: een restaurantinnovatie uit Minneapolis (VS) in 1926 die helaas nooit echt is doorgebroken.
Schildpadsoep
Waar? Restaurant Het Wijnvat, Amsterdam
Wanneer? Oktober 1923
Hoe duur? 2,50 gulden
Wat? Schildpadsoep, Versche Hollandsche zalm met peterseliesaus, Aardappelen, Ossenhaas, Brusselsch lof, Pommes frites, Chipolata pudding, Fruit, Dessert
Quest Historie Pubquiz voor thuis
Houd jij van geschiedenis? Dan word jij vast blij van onze speciale Quest Historie Pubquiz voor thuis. Met tachtig vragen over vroeger beleef je samen met je pubquizteam een historische avond.
Bestel 'm hier