Leggen Italianen de kaas eerst op pizza?

Jesper van der Velden
2025-07-10 07:18:06
Count answers
: 1
Er zijn Italianen hier.
Zijn er Italianen hier?
Vrouw zegt eerst, ik zeg laatst.
PIZZA! Kaas eerst of laatst!?!?

Rik Bosman
2025-07-10 06:41:58
Count answers
: 1
De basis: saus, verse tomaten of “in bianco”
De eerste stap is kiezen voor een goede basis.
Je kunt een klassieke tomatensaus gebruiken.
Dat gaat uiteraard heel goed met de klassieke Margherita, of met gegrilde groente, of met worst.
Maar kies ook eens voor een basis van alleen tomaatjes.
Dit met alleen wat bufala mozzarella, en achteraf wat rucola en prosciutto crudo is echt heerlijk.
Of kies voor helemaal geen basis.
Dat gaat heel goed met gestoofde bladgroenten zoals cime di rapa of spinazie en achteraf ricotta erbij.
Ons advies is: doe er niet teveel beleg op.
De saus en de kaas is de basis (behalve bij pizza`s met vis) en dan voeg je hooguit nog 2 andere ingrediënten toe.
Dit houdt de smaak van de pizza puur.
Bij vis of zeevruchten gebruik je geen kaas!
Als je buffel mozzarella gebruikt, hoef je geen andere soorten kaas te gebruiken.

James Huurdeman
2025-07-10 03:44:37
Count answers
: 1
Overigens is het grote verschil tussen een Italiaanse pizza en een Franse pizza de volgorde van het beleggen. De Fransen beleggen en doen als laatste de geraspte kaas op de pizza. De Italianen doen eerst de geraspte mozzarella op de tomatensaus en daarna leggen ze de rest van het beleg erop.

Loek Loukili
2025-07-10 01:54:06
Count answers
: 3
Saus eerst – Smeer een dunne laag tomatensaus op de bodem, zodat de pizza sappig blijft zonder zompig te worden.
Eerste laag kaas – Strooi een basislaag mozzarella zodat de toppings goed blijven liggen en niet verbranden.
Extra kaas? – Ga voor een dunne toplaag zonder de toppings te overheersen.
In Italië beleggen ze pizza nooit te dik.
Op die manier wordt, en blijft, de bodem lekker knapperig.